Имате сат да очистите ваздух, ми крећемо!

Цео свет је у паници, и то с разлогом. Шта ако се догоди неочекивани сусрет у ваздуху америчких и руских авиона? Шта ако Руси бомбардују Асадове противнике које подржавају Американци? Питања је пуно, а одговора се светски лидери ужасавају.

Свијет 01.10.2015 | 09:20
Имате сат да очистите ваздух, ми крећемо!

Међутим, у среду је на врата амбасаде покуцао изненадни гост. Руски генерал је сео крај америчких дипломата и пристојно их замолио.

Молио бих вас да 'очистите' ваздушни простор изнад Сирије како нам не бисте сметали код бомбардовања побуњеника. Крећемо за сат времена!

Шокиране дипломате нису стигле ни поруку да пренесу у Вашингтон, а руски авиони СУ-24 већ су почели да бомбардују град Хомс и места северно од њега. Тек после огласили су се из Вашингтона.

Истина је, Руси су нас питали да очистимо ваздушни простор, али ми не можемо удовољити њиховом захтеву.

САД наставља са својим акцијима у Сирији по плану - рекао је портпарол Стејт департмента Џон Кирби. Његове речи добиле су и потврду у послеподневним сатима када су амерички авиони ракетирали положаје џихадиста у Алепу. У исто време Руси су нешто јужније уништавали Хомс.

Цео свет је у паници, и то с разлогом. Шта ако се догоди неочекивани сусрет у ваздуху америчких и руских авиона? Шта ако Руси бомбардују Асадове противнике које подржавају Американци? Питања је пуно, а одговора се светски лидери ужасавају. Већ први дан оптужбе пљуште са свих страна:

Вероватност да Руси гађају положаје који нису под контролом Исламске државе је велика - рекао је амерички министар обране Ештон Картер.

Начин на који су нас Руси обавестили о својим плановима је јако лош. Могли су барем да користе службене канале како би нас упозорили о почетку војне акције.

Они подржавају само Асада што у преводу значи да се боре против свих који су његови противници. То никако није наш став, јер неки од Асадових противника су припадници умерене и напредне политичке опозиције. Зато је руска акција осуђена на пропаст већ на самом почетку - порука је из Пентагона.

С друге стране, Москва се ужасава изјава с 'друге стране баре', а поготово их љуте написи како бомбардују 'умерену Асадову опозицију'.

Молим вас, немојте да слушате Пентагон! Ако вам требају праве информације, питајте руско министартсво - поручио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров новинарима окупљенима у згради УН у Њујорку.

Русија помаже Асаду да реши Исламску државу. Као што вам је познато, на великом територију Ирака и Сирије фанатици су изградили квазидржаву, која има стабилне приходе, врло добро опремљену војску која има средстава за производњу оружја за масовно уништење - рекао је Лавров.

Активисти у Сирији су израчунали да су Руси првога дана бомбардовали седам градова и притом убили 36 људи. Москва те тврдње негира.

Извор: Курир

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

зид

01.10.2015 07:36

ИСИЛ је чедо Америке , и Америма је вријеме , да једном " зачепе " погана уста !

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрка капа

01.10.2015 09:34

Па доста су им форе дали...пфффффф

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

01.10.2015 12:47

Наравно да подржавају Асада. Човјек је предсједник државе а ако опозија хоће на власт постоје брате избори и међународни посматрачи а не америчко оружје и дресура као у Украјини. Мало су се прерачунали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не лупетај

01.10.2015 13:31

Какав предсједник државе? Кад је то Ассад легално изабран за предсједника државе ? Он је убица и диктатор којег подржава само 14% од укупног становниства Сирије. И заборавих реци, и Русија. И гле чуда, сад кад се укључи и Саудијска Арабија с својом модерном авијацијом и нападне Ассада, највјероватније це Русија "закачити" Саудију на неки начин и букнут це рат између муслимана ( суннија, тј. Велики исламских земаља ) с Русијом, а исход се зна ко це да подржи и стане на њихову страну ( дабоме Америка и Западна Европа )!

Name

ВРС РВИ

02.10.2015 11:55

Истуширај се хладном водом. Сигурно су ти црвене очи јер ти је мозак на резерви.