Прекинут интервју с Китаревићевом

Портпарол хрватске председнице Колинде Грабер Китаровић прекинуо је данас њен интервју из Њујорка за хрватску Нову ТВ, после питања председници да ли је спремна да разговара са српским колегом Томиславом Николићем о поремећеним односима са Србијом током избегличке кризе, преносе хрватски медији.

Регион 01.10.2015 | 07:10
Прекинут интервју с Китаревићевом

На питање да ли је спремна да разговара са Николићем о томе и планира ли такав разговор, Грабер -Китаровић је одговорила: "Јесам, наравно".

Новинарка Ивана Петровић је затим започела ново питање речима "Планирате ли..", али је у том тренутку прекинуо председничин портпарол Лука Ðурић, чији се глас може чути у позадини снимка.

"Дај Ивана, (новинарка Нове ТВ), мислим стварно морам прекинути јер смо се договорили да ће ово бити интервју (о пројекту) Јадран-Балтик и скренула си на Мађарску, а сада си завршила на Србији", рекао је председничин портпарол, после чега су он, новинарка и хрватска председница почели да говоре у исто време.

На снимку се чује, наводе хрватски медији, да Ðурић каже Грабар Китаровић "немој се мешати, знам шта ће пустити у живом разговору".

Пре инцидента новинарка је навела да је чињеница да су у избегличкој кризи односи Хрватске са Мађарском поремећени, као и са Србијом, и питала какав је став председнице по том питању.

"Службени гранични прелази морају бити отворени, наравно, под надзором. Под потпуни надзор треба ставити простор између граничних прелаза...Дакле, било какав улазак људи у државу мора бити строго контролисан преко граничних прелаза. Треба контролисати ко, како и зашто улази у хрватску државу и ту коначно треба увести мало реда", рекла је Грабар Китаровић.

Извор: РТС

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ја

01.10.2015 05:26

Ма и онс је само марионета као и вецина њих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зид

01.10.2015 07:00

Без инструкцуја , " никамо " !

Name

xx

01.10.2015 06:42

Има добра уста за .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

таква је,

01.10.2015 07:28

Лепа је ко глумица а уровна ко ј*ница.

Name

зоом

01.10.2015 07:56

Зар сте мислили да политичари имају мишљење. Око њих постоји маса хоштаплера који брину о томе шта ће политичари рећи, како ће се понашати итд. Иза њих постоји машинерија која рачуна на неосвјештеност људи који гласају. Колинда је само још једна луткица на концу. Цијела балканска политичка сцена је једна велика фарма с великим братом у позадини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

01.10.2015 09:45

Има добра уста а и презиме јој је симптоматично Китаревић што у преводу значи да реве за к...м.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

05.10.2015 02:28

Хрвати су најхрабрији народ на свету не зато што се ничега не боје, него зато што се ничега не стиде

ОДГОВОРИТЕ