ЛШ: Мук на Калдерону, Јунајтед чува Енглезе, Реал сигуран...

Још једно сјајно вече у Лиги шампиона. Попут Филипа Младеновића у уторак још један српски фудбалер је имао одлично вече, у питању је Зпран Тошић чији је ЦСКА победио екипу ПСВ-а. ПОред тога, Манчестер јунајтед је уписао прву победу и то против Волфсбурга начинивши преокрет, док је исто урадио и њихов градски ривал Манчестер сити на гостовању у Манхенгладбаху. Кристијано Роналдо је поново бриљирао у дресу Реала постигавши 323. гол у дресу Реала на 308 утакмица, чиме је изједначио скор Раула Гонзалеза. Уз то, Португалац је стигао до 500. и 501. професионалног гола, а донео је Реалу сигурну победу на гостовању у Малмеу.

Фудбал 30.09.2015 | 23:15
ЛШ: Мук на Калдерону, Јунајтед чува Енглезе, Реал сигуран...

Група А: Роналдо са два гола уписао нови рекорд, Парижани убедљиви у Украјини

Кристијано Роналдо наставља са импресивним партијама у Лиги шампиона. Са два нова поготка донео је тријумф Реалу у Малмеу (2:0) и стигао до свог јубиларног 500. а потом и 501. професионалног гола у каријери.

Реал је у меч са Малмеом ушао као велики фаворит и као гост и ту улогу је у потпуности оправдао.

Краљевски клуб је повео у 29. минуту преко Роналда који је рутинским ударцем на пас Иска, затресао мрежу шведске екипе. Био му је то 66. гол у елитном такмичењу за Реал, а потом је исписао историју.

Дошао је до 323. поготка у дресу Мадриђана чиме се изједначио са легендом клуба и рекордером Раулом Гонзалезом, јер је 90. минуту сјајни Португалац успео још једном да затресе мрежу.

Пари Сен Жермен је лако дошао до бодова у Лавову против Шахтјора (3:0). Парижани су веома рано стигли до предности. На дубински пас Максвела сјајно је реаговао Серж Орије и у седмом минуту после прецизног ударца главом савладао голмана Шахтјора Андреја Пјатова.

Французи су до новог гола стигли у 24. минуту, а реализатор је био дефанзивац Давид Луиз. Утисак је да су гости после корнера имали и среће и да је Луиз помало случајно коленом лопту проследио у мрежу. Коначно, у последњим тренуцима сусрета у листу стрелаца се уписао и искусни Златан Ибрахимовић.

Група Б: Тошић одличан у дресу ЦСКА, преокрет Јунајтеда

Репрезентативац Србије Зоран Тошић, помогао је екипи ЦСКА да освоји прве бодове ове сезоне у Лиги шампиона. Московљани су кренули силовито и већ у осмом минуту стигли до предности. Тошић се нашао се у центру пажње, одлично је извео корнер пославши лопту у петерац, где је на правом месту био Муса и из непосредне близине затресао мрежу ПСВ-а.

Недуго затим, тачније у 21. минуту, ЦСКА је стигао до новог поготка. На центаршут Мануела Фернандеса, Сејду Думбија је скочио одлично и главом са 11 метара проследио лопту у мрежу.

Исти играч је у 36. минуту био прецизан и са беле тачке после досуђеног једанаестерца који је изнудио Зоран Тошић, а у 45. минуту имао је шансу за хет трик, после још једног досуђеног пенала. Извео га је изузетно слабо, лопту је у рагби стилу послао преко пречке.

Гости из Ајндховена су се тргнули у другом полувремену. Успели да смање на 3:1 у 60. минуту преко Максима Лестијена, а исти играч је и осам минута касније зартресао мрежу московске екипе и тако донео потпуну резултатску неизвесност. Ипак, Руси су издржали до краја и освојили три бода.

На “Олд Трафорду” Јунајтед је тешком муком стигао до тријумфа против Волфзбурга. У четвртом минуту Немци су извели први озбиљнији напад и дошли до предности. Изиграна је комплетна одбрана Јунајтеда, Макс Крузе је сјајним пасом проиграо Калиђурија којем није било тешко да савлада Давида де Хеу.

Јунајтед је потом почео да ређа прилике, обрукали су се Хуан Мата, Вејн Руни, Антони марсијал и Мемфис Депај, али је у 34. минуту досуђена најстрожа казна за тим Луја ван Гала. Хуан Мата је шутирао ка голу, Данијел Калиђури је играо руком, а Мата је био прецизан са 11 метара за изједначење.

Репрезентативац Шпаније показао је врхунско мајсторство у 53. минуту када је иделно асистирао Крису Смолингу за вођство “црвених ђавола”. Мата је се ивице казненог простора сјајно проиграо Криса Смолинга који је лопту сместио у мрежу иза леђа Дијега Бенаља. Гости су потом начинили силан притисак га колу Енглеза, али је Јунајед издржао и забележио први тријумф ове сезоне у Лиги шампиона.

Група Ц: Преокрет Бенфике у Мадриду, историјски бод за Астану
Мадриђани су силовито кренули у првих пола сата, имали су 12 шутева ка голу Бенфике и добру игру је крунисао Кореа на асистенцију Гризмана у 23. минуту.

Џескон Мартинез је имао још неколико солидних ситуација. Гости су успели да изједначе посед лопте, да би у 36. минуту из првог ударца у оквир гола преко Николаса Гаитана дошли до изједначења.

Бенфика је одлично отворила друго полувреме и преко Гведеша је успела да поведе са 2:1! До краја фудбалери Атлетика нису успели да изједначе и Бенфика је однела сва три бода из Мадрида, прва је у групи Ц са максималних учинком после два кола.

Казахстанска Астана освојила је први бод у Лиги шампиона. Домаћини су се два пута враћали из резултатског заостатка и на крају одиграли 2:2 са Галатасарајем у оквиру другог кола ове групе.

Група Д: Јувентусу више прија Лига шампиона него Калчо, преокрет Ситија у Немачкој

Јувентус муку мучи у Серији А и није ни бледа сенка шампионске екипе, али му много боље иде у елити.

Имао је чак 14 удараца ка голу противника у првом делу игре а Севиља је упутила само један. У 41. минуту игре Алваро Мората је после центаршута Барзаљија са пет, шест метара главом сместио лопту у небрањени део мреже голмана гостију Рика.

Почетком другог полувремена одлична шанса за Јуве - Дибала је нашао мало простора у казненом простору госију али је шутирао право у Рика. Јувентус је наставио са нападима и у 87. минуту резервиста Симоне Заза је претрчао пола терена са лоптом и успео да смести лопту кроз ноге голмана Севиље, за коначних 2:0!

“Стара дама” је забележила другу победу у групи Д и заузима прво место после два кола.

У Менхенгладбаху гости из Манчестера су боље отворили меч и преко Агуера су успели да припрете, али је Јан Зомер зауставио његов ударац из непосредне близине. У 18. минуту меча Николас Отаменди је направио пенал над Рафаелом, који је и извео казнени ударац али је голман Ситија Џо Харт био успешнији и успео да сачува своју мрежу.

Сити је преко Агуера само минут касније имао одличну шансу, Аргентинац је ушао у противнички шеснаестерац и био замало непрецизан, лопта је после његовог шута отишла поред десне стативе. У 54. минуту Корб је са десне стране убацио лопту а Штиндл неометан постиже гол са десетак метара и доноси предност домаћину!

Сити у 65. минуту долази до изједначења - лопта је прешла гол линију после ударца Демикелиса али судија није показао на центар, на њу је натрчао Отаменди и са ивице казненог простора поравнао резултат. Гости су наставили са већим поседом лопте у другом делу игре, а у 90. минуту још један пенал овога пута за Сити, који преко Агуера долази до победе у драматичној завршници. Менхенгладбах је поражен и у другој утакмици у групи и сада су последњи са гол разликом 1:5.

Лига шампиона, 2. коло:

Група А:
Шахтјор - ПСЖ 0:3 (0:2)
(Орије 7, Луиз 23, Ибрахимовић 90)
Малме - Реал 0:2 (0:1)
(Роналдо 29, Роналдо 90)

Група Б:
Манчестер јунајтед - Волфзбург 2:1 (1:1)
(Мата 34, Смолинг 53 - Калигури 4)
ЦСКА Москва - ПСВ 3:2 (3:0)
(Муса 8, Думбија 21,36 - Лестијен 60, 68)

Група Ц:
Астана - Галатасарај 2:2 (0:1)
(Балта 77 а.г, Кароле 89 а.г. - Киса 31, Ерић 86 а.г.)
Атлетико - Бенфика 1:2 (1:1)
(Кореа 23 - Гаитан 37, Гведеш 51)

Група Д:
Борусија Менхенгладбах - Манчестер сити 1:2 (0:0)
(Штиндл 54 - Отаменди 65, Агуеро 90)
Јувентус - Севиља 2:0 (1:0)
(Мората 41, Заза 87)

Коментари / 0

Оставите коментар