LŠ: Muk na Kalderonu, Junajted čuva Engleze, Real siguran...

Još jedno sjajno veče u Ligi šampiona. Poput Filipa Mladenovića u utorak još jedan srpski fudbaler je imao odlično veče, u pitanju je Zpran Tošić čiji je CSKA pobedio ekipu PSV-a. POred toga, Mančester junajted je upisao prvu pobedu i to protiv Volfsburga načinivši preokret, dok je isto uradio i njihov gradski rival Mančester siti na gostovanju u Manhengladbahu. Kristijano Ronaldo je ponovo briljirao u dresu Reala postigavši 323. gol u dresu Reala na 308 utakmica, čime je izjednačio skor Raula Gonzaleza. Uz to, Portugalac je stigao do 500. i 501. profesionalnog gola, a doneo je Realu sigurnu pobedu na gostovanju u Malmeu.

Fudbal 30.09.2015 | 23:15
LŠ: Muk na Kalderonu, Junajted čuva Engleze, Real siguran...

Grupa A: Ronaldo sa dva gola upisao novi rekord, Parižani ubedljivi u Ukrajini

Kristijano Ronaldo nastavlja sa impresivnim partijama u Ligi šampiona. Sa dva nova pogotka doneo je trijumf Realu u Malmeu (2:0) i stigao do svog jubilarnog 500. a potom i 501. profesionalnog gola u karijeri.

Real je u meč sa Malmeom ušao kao veliki favorit i kao gost i tu ulogu je u potpunosti opravdao.

Kraljevski klub je poveo u 29. minutu preko Ronalda koji je rutinskim udarcem na pas Iska, zatresao mrežu švedske ekipe. Bio mu je to 66. gol u elitnom takmičenju za Real, a potom je ispisao istoriju.

Došao je do 323. pogotka u dresu Madriđana čime se izjednačio sa legendom kluba i rekorderom Raulom Gonzalezom, jer je 90. minutu sjajni Portugalac uspeo još jednom da zatrese mrežu.

Pari Sen Žermen je lako došao do bodova u Lavovu protiv Šahtjora (3:0). Parižani su veoma rano stigli do prednosti. Na dubinski pas Maksvela sjajno je reagovao Serž Orije i u sedmom minutu posle preciznog udarca glavom savladao golmana Šahtjora Andreja Pjatova.

Francuzi su do novog gola stigli u 24. minutu, a realizator je bio defanzivac David Luiz. Utisak je da su gosti posle kornera imali i sreće i da je Luiz pomalo slučajno kolenom loptu prosledio u mrežu. Konačno, u poslednjim trenucima susreta u listu strelaca se upisao i iskusni Zlatan Ibrahimović.

Grupa B: Tošić odličan u dresu CSKA, preokret Junajteda

Reprezentativac Srbije Zoran Tošić, pomogao je ekipi CSKA da osvoji prve bodove ove sezone u Ligi šampiona. Moskovljani su krenuli silovito i već u osmom minutu stigli do prednosti. Tošić se našao se u centru pažnje, odlično je izveo korner poslavši loptu u peterac, gde je na pravom mestu bio Musa i iz neposredne blizine zatresao mrežu PSV-a.

Nedugo zatim, tačnije u 21. minutu, CSKA je stigao do novog pogotka. Na centaršut Manuela Fernandesa, Sejdu Dumbija je skočio odlično i glavom sa 11 metara prosledio loptu u mrežu.

Isti igrač je u 36. minutu bio precizan i sa bele tačke posle dosuđenog jedanaesterca koji je iznudio Zoran Tošić, a u 45. minutu imao je šansu za het trik, posle još jednog dosuđenog penala. Izveo ga je izuzetno slabo, loptu je u ragbi stilu poslao preko prečke.

Gosti iz Ajndhovena su se trgnuli u drugom poluvremenu. Uspeli da smanje na 3:1 u 60. minutu preko Maksima Lestijena, a isti igrač je i osam minuta kasnije zartresao mrežu moskovske ekipe i tako doneo potpunu rezultatsku neizvesnost. Ipak, Rusi su izdržali do kraja i osvojili tri boda.

Na “Old Trafordu” Junajted je teškom mukom stigao do trijumfa protiv Volfzburga. U četvrtom minutu Nemci su izveli prvi ozbiljniji napad i došli do prednosti. Izigrana je kompletna odbrana Junajteda, Maks Kruze je sjajnim pasom proigrao Kaliđurija kojem nije bilo teško da savlada Davida de Heu.

Junajted je potom počeo da ređa prilike, obrukali su se Huan Mata, Vejn Runi, Antoni marsijal i Memfis Depaj, ali je u 34. minutu dosuđena najstroža kazna za tim Luja van Gala. Huan Mata je šutirao ka golu, Danijel Kaliđuri je igrao rukom, a Mata je bio precizan sa 11 metara za izjednačenje.

Reprezentativac Španije pokazao je vrhunsko majstorstvo u 53. minutu kada je idelno asistirao Krisu Smolingu za vođstvo “crvenih đavola”. Mata je se ivice kaznenog prostora sjajno proigrao Krisa Smolinga koji je loptu smestio u mrežu iza leđa Dijega Benalja. Gosti su potom načinili silan pritisak ga kolu Engleza, ali je Junajed izdržao i zabeležio prvi trijumf ove sezone u Ligi šampiona.

Grupa C: Preokret Benfike u Madridu, istorijski bod za Astanu
Madriđani su silovito krenuli u prvih pola sata, imali su 12 šuteva ka golu Benfike i dobru igru je krunisao Korea na asistenciju Grizmana u 23. minutu.

Džeskon Martinez je imao još nekoliko solidnih situacija. Gosti su uspeli da izjednače posed lopte, da bi u 36. minutu iz prvog udarca u okvir gola preko Nikolasa Gaitana došli do izjednačenja.

Benfika je odlično otvorila drugo poluvreme i preko Gvedeša je uspela da povede sa 2:1! Do kraja fudbaleri Atletika nisu uspeli da izjednače i Benfika je odnela sva tri boda iz Madrida, prva je u grupi C sa maksimalnih učinkom posle dva kola.

Kazahstanska Astana osvojila je prvi bod u Ligi šampiona. Domaćini su se dva puta vraćali iz rezultatskog zaostatka i na kraju odigrali 2:2 sa Galatasarajem u okviru drugog kola ove grupe.

Grupa D: Juventusu više prija Liga šampiona nego Kalčo, preokret Sitija u Nemačkoj

Juventus muku muči u Seriji A i nije ni bleda senka šampionske ekipe, ali mu mnogo bolje ide u eliti.

Imao je čak 14 udaraca ka golu protivnika u prvom delu igre a Sevilja je uputila samo jedan. U 41. minutu igre Alvaro Morata je posle centaršuta Barzaljija sa pet, šest metara glavom smestio loptu u nebranjeni deo mreže golmana gostiju Rika.

Početkom drugog poluvremena odlična šansa za Juve - Dibala je našao malo prostora u kaznenom prostoru gosiju ali je šutirao pravo u Rika. Juventus je nastavio sa napadima i u 87. minutu rezervista Simone Zaza je pretrčao pola terena sa loptom i uspeo da smesti loptu kroz noge golmana Sevilje, za konačnih 2:0!

“Stara dama” je zabeležila drugu pobedu u grupi D i zauzima prvo mesto posle dva kola.

U Menhengladbahu gosti iz Mančestera su bolje otvorili meč i preko Aguera su uspeli da priprete, ali je Jan Zomer zaustavio njegov udarac iz neposredne blizine. U 18. minutu meča Nikolas Otamendi je napravio penal nad Rafaelom, koji je i izveo kazneni udarac ali je golman Sitija Džo Hart bio uspešniji i uspeo da sačuva svoju mrežu.

Siti je preko Aguera samo minut kasnije imao odličnu šansu, Argentinac je ušao u protivnički šesnaesterac i bio zamalo neprecizan, lopta je posle njegovog šuta otišla pored desne stative. U 54. minutu Korb je sa desne strane ubacio loptu a Štindl neometan postiže gol sa desetak metara i donosi prednost domaćinu!

Siti u 65. minutu dolazi do izjednačenja - lopta je prešla gol liniju posle udarca Demikelisa ali sudija nije pokazao na centar, na nju je natrčao Otamendi i sa ivice kaznenog prostora poravnao rezultat. Gosti su nastavili sa većim posedom lopte u drugom delu igre, a u 90. minutu još jedan penal ovoga puta za Siti, koji preko Aguera dolazi do pobede u dramatičnoj završnici. Menhengladbah je poražen i u drugoj utakmici u grupi i sada su poslednji sa gol razlikom 1:5.

Liga šampiona, 2. kolo:

Grupa A:
Šahtjor - PSŽ 0:3 (0:2)
(Orije 7, Luiz 23, Ibrahimović 90)
Malme - Real 0:2 (0:1)
(Ronaldo 29, Ronaldo 90)

Grupa B:
Mančester junajted - Volfzburg 2:1 (1:1)
(Mata 34, Smoling 53 - Kaliguri 4)
CSKA Moskva - PSV 3:2 (3:0)
(Musa 8, Dumbija 21,36 - Lestijen 60, 68)

Grupa C:
Astana - Galatasaraj 2:2 (0:1)
(Balta 77 a.g, Karole 89 a.g. - Kisa 31, Erić 86 a.g.)
Atletiko - Benfika 1:2 (1:1)
(Korea 23 - Gaitan 37, Gvedeš 51)

Grupa D:
Borusija Menhengladbah - Mančester siti 1:2 (0:0)
(Štindl 54 - Otamendi 65, Aguero 90)
Juventus - Sevilja 2:0 (1:0)
(Morata 41, Zaza 87)

Komentari / 0

Ostavite komentar