Анализа: Како је Бане Силни преко ноћи постао Бане Ужасни...?!

Острвски медији осули дрвље и камење по српском репрезентативцу. Жозе Мурињо под великим притиском да га избаци их Челсијеве стартне поставе!

Фудбал 02.10.2015 | 23:30
Анализа: Како је Бане Силни преко ноћи постао Бане Ужасни...?!

Слободан пад Бранислава Ивановића! Енглески медији ту су да га дочекају - на нож! Седам одличних година на Стамфорду ишчезло је очас посла. Мада проблеми Ивановића нису од јуче. Разлика је међутим што је учинак српског интернационалаца у нападу до сада покривао све недостатке у одбрани. Сада нема голова да скрену пажњу, а нажалост аргументи који гурају Ивановића ван тима само се нижу.

Почело је са Свонсијевим Џеферсоном Монтером, па се на Банетову муку надовезао Рахим Стерлинг, резервиста Евертона Стивен Нејсмит дао је Челсију три комада, сада је ред стигао на Јасина Браимија. Ивановић је у Енглеској разапет на стуб срама и издвојен као највећи кривац за пораз у Порту, па и лоше резултате у Премијер лиги.
"Нико не осликава расуло у Челсију боље него Ивановић", истиче Мет Барлоу у тексту у Дејли Мејлу.

Али није само жута штампа насрнула на Ивановића после меча у коме је српски интернационалац наводно први дуел добио тек у 90. минуту. Иако то није баш тако, статистичке компаније наиме у "дуеле" пишу само оне добијене, па кад се наводи да је Ивановић добио један од 10 дуела, то у ствари значи је после једног од његових 10 добијених дуела - два су додуше били фаулови - лопта завршила у ногама његових саиграча.

Ипак...
"Тужан призор Бранислава Ивановића како лута по терену очајнички покушавајући да пронађе играча кога је требало да чува постао је тако чест у овој сезони", наводи Доминик Фајфилд у угледном Гардијану.

Бивши нападач Манчестер јунајтеда Алан Смит у колумни у Телеграфу жестоко се обрушио на Ивановића, који је против Порта носио и капитенску траку.
"Види се да Ивановићу озбиљно мањка и самопоуздање. Често је на ’ничијој земљи’, ни довољно близу да би могао да удари, ни довољно далеко да би могао да искористи простор у своју корист".

Сви у глас позивају Жозеа Муриња да повуче у очима већине "логичан" потез - да избаци Ивановића из тима. Сезар Аспликуета на десном беку, Баба Рамхан је ту да попуни леву страну.
"Зашто Мурињо упорно инсистира на Ивановићу као десном беку је једна од највећих мистерија ове сезоне? Браими је био само последњи на подугачкој листи играча који су посрамили дефанзивца Челсија. Јединои питање је - ко ће ту учинити следећи?", пита се Марк Ворал из И-Ес-Пи-Ена.

Телеграфов Мет Ло кратко подсећа да Мурињо није имао проблем ни да из тима избаци легендарног Џона Терија, али да Ивановић једини одолева.
"Шта ли Терију пролази кроз главу док са клупе гледа како Ивановић преживљава грешку за грешком? То што је Ивановић крив за први гол Порта више није ни изненађење".

Скоро нико не помиње да су код тог првог гола Порта, само за пример, заказали и везисти који су оставили Ивановића самог против без сумње најопаснијег играча противничког тима - Еден Азар на другом крају терена није имао такву прилику - да се ни Курт Зума баш није претргао... Само Барлоу међутим макар и минимално правда Ивановића реченицом да се превише трудио да би се искупио за грешку.

Ивановић је био лош. Врло лош. Али зар седам година, девет трофеја, гол у финалу Лиге Европе, зар све то не значи баш ништа?

Коментари / 0

Оставите коментар