Analiza: Kako je Bane Silni preko noći postao Bane Užasni...?!

Ostrvski mediji osuli drvlje i kamenje po srpskom reprezentativcu. Žoze Murinjo pod velikim pritiskom da ga izbaci ih Čelsijeve startne postave!

Fudbal 02.10.2015 | 23:30
Analiza: Kako je Bane Silni preko noći postao Bane Užasni...?!

Slobodan pad Branislava Ivanovića! Engleski mediji tu su da ga dočekaju - na nož! Sedam odličnih godina na Stamfordu iščezlo je očas posla. Mada problemi Ivanovića nisu od juče. Razlika je međutim što je učinak srpskog internacionalaca u napadu do sada pokrivao sve nedostatke u odbrani. Sada nema golova da skrenu pažnju, a nažalost argumenti koji guraju Ivanovića van tima samo se nižu.

Počelo je sa Svonsijevim Džefersonom Monterom, pa se na Banetovu muku nadovezao Rahim Sterling, rezervista Evertona Stiven Nejsmit dao je Čelsiju tri komada, sada je red stigao na Jasina Braimija. Ivanović je u Engleskoj razapet na stub srama i izdvojen kao najveći krivac za poraz u Portu, pa i loše rezultate u Premijer ligi.
"Niko ne oslikava rasulo u Čelsiju bolje nego Ivanović", ističe Met Barlou u tekstu u Dejli Mejlu.

Ali nije samo žuta štampa nasrnula na Ivanovića posle meča u kome je srpski internacionalac navodno prvi duel dobio tek u 90. minutu. Iako to nije baš tako, statističke kompanije naime u "duele" pišu samo one dobijene, pa kad se navodi da je Ivanović dobio jedan od 10 duela, to u stvari znači je posle jednog od njegovih 10 dobijenih duela - dva su doduše bili faulovi - lopta završila u nogama njegovih saigrača.

Ipak...
"Tužan prizor Branislava Ivanovića kako luta po terenu očajnički pokušavajući da pronađe igrača koga je trebalo da čuva postao je tako čest u ovoj sezoni", navodi Dominik Fajfild u uglednom Gardijanu.

Bivši napadač Mančester junajteda Alan Smit u kolumni u Telegrafu žestoko se obrušio na Ivanovića, koji je protiv Porta nosio i kapitensku traku.
"Vidi se da Ivanoviću ozbiljno manjka i samopouzdanje. Često je na ’ničijoj zemlji’, ni dovoljno blizu da bi mogao da udari, ni dovoljno daleko da bi mogao da iskoristi prostor u svoju korist".

Svi u glas pozivaju Žozea Murinja da povuče u očima većine "logičan" potez - da izbaci Ivanovića iz tima. Sezar Asplikueta na desnom beku, Baba Ramhan je tu da popuni levu stranu.
"Zašto Murinjo uporno insistira na Ivanoviću kao desnom beku je jedna od najvećih misterija ove sezone? Braimi je bio samo poslednji na podugačkoj listi igrača koji su posramili defanzivca Čelsija. Jedinoi pitanje je - ko će tu učiniti sledeći?", pita se Mark Voral iz I-Es-Pi-Ena.

Telegrafov Met Lo kratko podseća da Murinjo nije imao problem ni da iz tima izbaci legendarnog Džona Terija, ali da Ivanović jedini odoleva.
"Šta li Teriju prolazi kroz glavu dok sa klupe gleda kako Ivanović preživljava grešku za greškom? To što je Ivanović kriv za prvi gol Porta više nije ni iznenađenje".

Skoro niko ne pominje da su kod tog prvog gola Porta, samo za primer, zakazali i vezisti koji su ostavili Ivanovića samog protiv bez sumnje najopasnijeg igrača protivničkog tima - Eden Azar na drugom kraju terena nije imao takvu priliku - da se ni Kurt Zuma baš nije pretrgao... Samo Barlou međutim makar i minimalno pravda Ivanovića rečenicom da se previše trudio da bi se iskupio za grešku.

Ivanović je bio loš. Vrlo loš. Ali zar sedam godina, devet trofeja, gol u finalu Lige Evrope, zar sve to ne znači baš ništa?

Komentari / 0

Ostavite komentar