Усвојене измјене Закона о доприносима

Делегати Дома народа Парламента Федерације БиХ усвојили су данас, по хитном поступку, измјене и допуне Закона о доприносима.

Босна и Херцеговина 30.09.2015 | 20:28
Усвојене измјене Закона о доприносима

Доношењем овог закона стварају се претпоставке за стимулисање запошљавања потребне стручне радне снаге у текстилној, кожној и индустрији обуће, те рудницима угља, као и за јачање конкурентности на страном тржишту индустрије текстила, коже и обуће, није прецизирано на који начин би се могло стимулисати запошљавање у поменутим областима. 

На данашњој сједници изабрани су предсједници, замјеници предсједника и чланови радних тијела Дома народа Парламента ФБиХ.

Формирана је и Комисија за европске интеграције Дома народа Парламента ФБиХ и изабрани чланови у Заједничку комисију за усаглашавање различито усвојених текстова закона у домовима федералног Парламента.

Усвајањем Одлуке о избору чланова у парламентарне комисије одговорне за ревизију завршена је ванредна сједница Дома народа Парламента ФБиХ.

Иницијатива за изгласавање неповјерења актуелном сазиву Владе ФБиХ није добила већинску подршку на данашњој сједници Дома народа.

 

Коментари / 0

Оставите коментар