Usvojene izmjene Zakona o doprinosima

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH usvojili su danas, po hitnom postupku, izmjene i dopune Zakona o doprinosima.

Bosna i Hercegovina 30.09.2015 | 20:28
Usvojene izmjene Zakona o doprinosima

Donošenjem ovog zakona stvaraju se pretpostavke za stimulisanje zapošljavanja potrebne stručne radne snage u tekstilnoj, kožnoj i industriji obuće, te rudnicima uglja, kao i za jačanje konkurentnosti na stranom tržištu industrije tekstila, kože i obuće, nije precizirano na koji način bi se moglo stimulisati zapošljavanje u pomenutim oblastima. 

Na današnjoj sjednici izabrani su predsjednici, zamjenici predsjednika i članovi radnih tijela Doma naroda Parlamenta FBiH.

Formirana je i Komisija za evropske integracije Doma naroda Parlamenta FBiH i izabrani članovi u Zajedničku komisiju za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima federalnog Parlamenta.

Usvajanjem Odluke o izboru članova u parlamentarne komisije odgovorne za reviziju završena je vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH.

Inicijativa za izglasavanje nepovjerenja aktuelnom sazivu Vlade FBiH nije dobila većinsku podršku na današnjoj sjednici Doma naroda.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar