"Селтик и Ренџерс ће у Премијер лигу Енглеске"!

Већински власник Селтика Дермонт Дезмонд верује да ће његов клуб заједно са ривалом Ренџерсом најкасније за 10 година играти у енглеској Премијер лиги.

Фудбал 03.10.2015 | 21:40
"Селтик и Ренџерс ће у Премијер лигу Енглеске"!

Енглески клубови су 2009. године гласали против тог предлога, али Дезмонд, који је својевремено имао деонице у Манчестер Јунајтеду, мисли да је то "неизбежно".

"Желели бисмо да се такмичимо у Светом гралу у Енглеској (Премијер лига). То ће донети новац у Шкотску и обновити шкотски фудбал, када вам долазе Манчестер Јунајтед, Арсенал и остали. Можда ће за то требати десет година, али мислим да је то неизбежно", рекао је Дезмонд за Скај Спортс.

Када су 2009. године премијерлигашки клубови гласали против предлога, извршни директор Премијер лиге Ричард Скадамор рекао је да је одлука донета једногласно и да "не значи не".

"Ренџерс и Селтик су међу десет најбољих екипа Велике Британије и једни од највећих клубова на свету и требало би да се такмиче на највишем нивоу. Мислим да су промене неизбежне", додао је сувласник Селтика.

Ренџерс је 2012. године због финансијсих проблема избачен у четврту лигу, а тренутно је водећа екипа у Чемпионшипу, другој шкотској лиги.

Селтик је за то време лако освојио четири узастопне шампионске титуле. Од 1985. године и Абердина, ниједан други клуб осим Селтика и Ренџерса није освојио шампионску титулу у Шкотској.

Менаџер Селтика Рони Дејла подржава идеју о наступу два најбоља шкотска клуба у Енглеској.

"Није лако брзо радити ствари у Великој Британији, треба времена. Али Селтик је клуб коме треба пружити прилику да игра у најбољој лиги и надам се да ћемо на крају моћи да уђемо у Премијер лигу", рекао је тренер шкотског шампиона.

За разлику од присталица Ренџерса, који су привржени британској круни, навијачи Селтика су окренути ирској традицији.

Коментари / 0

Оставите коментар