"Seltik i Rendžers će u Premijer ligu Engleske"!

Većinski vlasnik Seltika Dermont Dezmond veruje da će njegov klub zajedno sa rivalom Rendžersom najkasnije za 10 godina igrati u engleskoj Premijer ligi.

Fudbal 03.10.2015 | 21:40
"Seltik i Rendžers će u Premijer ligu Engleske"!

Engleski klubovi su 2009. godine glasali protiv tog predloga, ali Dezmond, koji je svojevremeno imao deonice u Mančester Junajtedu, misli da je to "neizbežno".

"Želeli bismo da se takmičimo u Svetom gralu u Engleskoj (Premijer liga). To će doneti novac u Škotsku i obnoviti škotski fudbal, kada vam dolaze Mančester Junajted, Arsenal i ostali. Možda će za to trebati deset godina, ali mislim da je to neizbežno", rekao je Dezmond za Skaj Sports.

Kada su 2009. godine premijerligaški klubovi glasali protiv predloga, izvršni direktor Premijer lige Ričard Skadamor rekao je da je odluka doneta jednoglasno i da "ne znači ne".

"Rendžers i Seltik su među deset najboljih ekipa Velike Britanije i jedni od najvećih klubova na svetu i trebalo bi da se takmiče na najvišem nivou. Mislim da su promene neizbežne", dodao je suvlasnik Seltika.

Rendžers je 2012. godine zbog finansijsih problema izbačen u četvrtu ligu, a trenutno je vodeća ekipa u Čempionšipu, drugoj škotskoj ligi.

Seltik je za to vreme lako osvojio četiri uzastopne šampionske titule. Od 1985. godine i Aberdina, nijedan drugi klub osim Seltika i Rendžersa nije osvojio šampionsku titulu u Škotskoj.

Menadžer Seltika Roni Dejla podržava ideju o nastupu dva najbolja škotska kluba u Engleskoj.

"Nije lako brzo raditi stvari u Velikoj Britaniji, treba vremena. Ali Seltik je klub kome treba pružiti priliku da igra u najboljoj ligi i nadam se da ćemo na kraju moći da uđemo u Premijer ligu", rekao je trener škotskog šampiona.

Za razliku od pristalica Rendžersa, koji su privrženi britanskoj kruni, navijači Seltika su okrenuti irskoj tradiciji.

Komentari / 0

Ostavite komentar