Угрожен опстанак Олимпијског центра

Олимпијски центар Јахорина има акумулирани губитак до висине капитала, од 12,5 милиона КМ и њени показатељи ликвидности не обезбјеђују финансијску сигурност нити стабилност у пословању, оцијенила је независна ревизија.

Република Српска 30.09.2015 | 16:26
Угрожен опстанак Олимпијског центра

Ревизор извјештају наводи да вриједност сталне имовине у дијелу грађевинских објеката и опреме ОЦ Јахорина није реално исказана, односно да је прецјењена њихова вриједност, јер се хотел Коран на Палама и опрема не амортизују.

Наиме ОЦ Јахорина води у евиденцији некретнина, грађевински објекат хотел Коран на Палама , са пратећом опремом, чије власништво је у судском спору.

Дио дугорочних обавеза које доспијевају за плаћање до годину дана, највећим дијелом се односе на главницу и камату по емитованим обвезницама, у укупном износу од 5.550.000 КМ, што је предмет судског спора по тужби ИРБ-а – имаоца обвезница.

ОЦ Јахорина је на основу Проспекта и Одлуке о емитовању обвезница, два пута објавило Јавни позив имаоцима конвертибилних обвезница, у циљу покретања поступка конверзије, али у остављеном року, није добило сагласност од ИРБ-а, упозорава ревизор.

Извор: Цапитал.ба

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ја

30.09.2015 14:52

Поредјења ради, Скијалиста Србије не само да ових година оставрују профит, него исти и уплацују у будзет Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роцк 'н' ролл

30.09.2015 15:21

Не може се све и једна фабрика развалити а возати аудије А6 и 8, имати аеродром, ски центар и тако то...Неписмењаци су за чувати козе и овце, нисте то знали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изненађење!

30.09.2015 15:48

Приватизација за мале паре. Сад ће повући обвезнице на наплату, ОЦ Јахорина нема да плати и повјериоци постају власници. Циао, крај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

30.09.2015 15:48

Најбоље да ски пас буде 257 марака и то за пола дана. Кафа да буде 28 марака,сок 7 марака..... И опет послујте у губитку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТЕВАН ВЈЕТРОВИТИ

30.09.2015 18:16

МА НИЈЕ ЦИЉ ДА ОЛИМПИЈСКИ ЦЕНТАР РАДИ, ЦИЉ ЈЕ БИО ДА СЕ ОБЕЗБЈЕДИ ПОСАО ФИРМАМА ТАКУНА БЛИСКИХ ВЛАСТИМА... А ТО СУ САМО ГРАЂЕВИНСКЕ И ТРГОВАЧКЕ ФИРМЕ КОЈЕ УВОЗЕ ОПРЕМУ... ПИТАЈТЕ ЏОМБИЦА КОЛИКО СУ ПЛАЋЕНЕ ЖИЧАРЕ, А КОЛИКО СТВАРНО ВРИЈЕДЕ И КО ЈЕ УЗЕО РАЗЛИКУ... И ЗАШТО ЈЕ ХИТНО НАБАВЉАН ВЕРТИКАЛНИ ТРАНСПОРТ ПРИЈЕ ЗАСЊЕЖАВАЊА ВЈЕШТАЧКИМ СНИЈЕГОМ И ГРАДЊЕ ВЈЕСТАЧКОГ ЈЕЗАРА... ОВОЈЕ ЈЕДИНИ СКИ ЦЕНТАР КОЈИ ЗА ЗАСЊЕЗАВАЊЕ КОРИСТИ ВОДУ ИЗ ВОДОВОДА... МАЈМУНИ ПОЛИТИЧКИ !!! ЗБОГ ЊИХ ЈА ТРОШИМ СВОЈ НОВАЦ НА СКИЈАЛИСТИМА У ФРАНЦУСКОЈ, А НЕ НА НАШОЈ ЈАХОРИНИ... ЈЕР ЈЕДНОСТАВНО ТО НЕ МОГУ ГЛЕДАТИ - ТАЈ ИДИОТИЗАМ, ПРИМИТИВИЗАМ, НЕПОТИЗАМ И ХРОНИЧНУ КЛЕПТОМАНИЈУ... ДОЛЕ СНСД И СВИ ДРУГИ ЛОПОВИ НА ВЛАСТИ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриоте

30.09.2015 20:35

Зоран Балабан, перач пара, и његов партнер Ченгић. Погледајте ускоро од кога ће се узети ратрак.