Ugrožen opstanak Olimpijskog centra

Olimpijski centar Jahorina ima akumulirani gubitak do visine kapitala, od 12,5 miliona KM i njeni pokazatelji likvidnosti ne obezbjeđuju finansijsku sigurnost niti stabilnost u poslovanju, ocijenila je nezavisna revizija.

Republika Srpska 30.09.2015 | 16:26
Ugrožen opstanak Olimpijskog centra

Revizor izvještaju navodi da vrijednost stalne imovine u dijelu građevinskih objekata i opreme OC Jahorina nije realno iskazana, odnosno da je precjenjena njihova vrijednost, jer se hotel Koran na Palama i oprema ne amortizuju.

Naime OC Jahorina vodi u evidenciji nekretnina, građevinski objekat hotel Koran na Palama , sa pratećom opremom, čije vlasništvo je u sudskom sporu.

Dio dugoročnih obaveza koje dospijevaju za plaćanje do godinu dana, najvećim dijelom se odnose na glavnicu i kamatu po emitovanim obveznicama, u ukupnom iznosu od 5.550.000 KM, što je predmet sudskog spora po tužbi IRB-a – imaoca obveznica.

OC Jahorina je na osnovu Prospekta i Odluke o emitovanju obveznica, dva puta objavilo Javni poziv imaocima konvertibilnih obveznica, u cilju pokretanja postupka konverzije, ali u ostavljenom roku, nije dobilo saglasnost od IRB-a, upozorava revizor.

Izvor: Capital.ba

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ja

30.09.2015 14:52

Poredjenja radi, Skijalista Srbije ne samo da ovih godina ostavruju profit, nego isti i uplacuju u budzet Srbije.

ODGOVORITE
Name

rock 'n' roll

30.09.2015 15:21

Ne može se sve i jedna fabrika razvaliti a vozati audije A6 i 8, imati aerodrom, ski centar i tako to...Nepismenjaci su za čuvati koze i ovce, niste to znali?

ODGOVORITE
Name

Iznenađenje!

30.09.2015 15:48

Privatizacija za male pare. Sad će povući obveznice na naplatu, OC Jahorina nema da plati i povjerioci postaju vlasnici. Ciao, kraj!

ODGOVORITE
Name

Da da

30.09.2015 15:48

Najbolje da ski pas bude 257 maraka i to za pola dana. Kafa da bude 28 maraka,sok 7 maraka..... I opet poslujte u gubitku.

ODGOVORITE
Name

STEVAN VJETROVITI

30.09.2015 18:16

MA NIJE CILJ DA OLIMPIJSKI CENTAR RADI, CILJ JE BIO DA SE OBEZBJEDI POSAO FIRMAMA TAKUNA BLISKIH VLASTIMA... A TO SU SAMO GRAĐEVINSKE I TRGOVAČKE FIRME KOJE UVOZE OPREMU... PITAJTE DŽOMBICA KOLIKO SU PLAĆENE ŽIČARE, A KOLIKO STVARNO VRIJEDE I KO JE UZEO RAZLIKU... I ZAŠTO JE HITNO NABAVLJAN VERTIKALNI TRANSPORT PRIJE ZASNJEŽAVANJA VJEŠTAČKIM SNIJEGOM I GRADNJE VJESTAČKOG JEZARA... OVOJE JEDINI SKI CENTAR KOJI ZA ZASNJEZAVANJE KORISTI VODU IZ VODOVODA... MAJMUNI POLITIČKI !!! ZBOG NJIH JA TROŠIM SVOJ NOVAC NA SKIJALISTIMA U FRANCUSKOJ, A NE NA NAŠOJ JAHORINI... JER JEDNOSTAVNO TO NE MOGU GLEDATI - TAJ IDIOTIZAM, PRIMITIVIZAM, NEPOTIZAM I HRONIČNU KLEPTOMANIJU... DOLE SNSD I SVI DRUGI LOPOVI NA VLASTI !!!

ODGOVORITE
Name

Patriote

30.09.2015 20:35

Zoran Balaban, perač para, i njegov partner Čengić. Pogledajte uskoro od koga će se uzeti ratrak.