Лукајић: Циљ Игокее је опстанак у АБА лиги!

Тренер Игокее Жељко Лукајић каже да је циљ његове екипе афирмација младих играча и опстанак у АБА лиги.

Кошарка 30.09.2015 | 20:00
Лукајић: Циљ Игокее је опстанак у АБА лиги!

Нова сезона у АБА лиги почиње у четвртак, а ако се изузму Црвена звезда, Цедевита и Будућност, такмичење ће бити врло неизвјесно и изједначено.

"Према играчком кадру Звезда, Цедевита и Будућност заиста одскачу, док су остали тимови тренутно веома изједначени, али је питање како ће се ситуација одвијати током сезоне и да ли ће екипе доводити још појачања. Буквално ће један тријумф водити у горњи дио табеле, а неочекиван пораз у борбу за опстанак. Због тога очекујем квалитетне и неизвјесне мечеве јер ће се водити велика борба за четврто мјесто које води у плеј-оф али такође и за опстанак. Ми имамо свој план, а то је афирмација младих играча, уз изборен опстанак, и надам се да га можемо остварити упркос проблемима које смо имали током припремног циклуса", рекао је Лукајић, преноси "ЕуроБлиц".

Нови чланови АБА лиге су словеначки шампион Тајфун, те Сутјеска из Никшића, а Лукајић упозорава да су упркос потцјењивању многих ово екипе за респект.

"Тајфун је освојио првенство Словеније, скоро је савладао Крку у суперкупу тако да је показао да има квалитетан кадар. Довели су и квалитетног Американца на позицији четири који итекако може да рашири игру. Сутјеска ће имати велику подршку у Никшићу, гдје је изражен тај локал-патриотизам. И они су довели неколико појачања и никоме неће бити лако против Сутјеске", тврди Лукајић.

Његова екипа имаће један проблем, а то је неискуство.

"Сигурно ће требати времена да све дође на мјесто. Ова екипа је спој младости и искуства. Поред младих кошаркаша ту су и кошаркаши који су играли у Лиги Србије и за њих ће АБА лига бити ново искуство. Због тога ће нам у новој сезони требати стрпљења", рекао је Лукајић.

За Игокеу ће у предстојећој сезони наступати: Александар Ћапин, Мирослав Пашајлић, Милош Димић, Никола Пешаковић, Дарко Талић, Марко Чакаревић, Немања Крстић, Ђорђе Милошевић, Жарко Рајковић, Немања Тодоровић, Игор Кесар, Милош Коматина, Јосип Микулић, Џордан Рајли и највјероватније Вук Радивојевић који је синоћ стигао у Лакташе, а данас би требао потписати уговор.

Микулић на позајмици из Широког
Игокеа је појачала центарску линију на којој је досад имала само Милоша Коматину и Џордана Рајлија. Досадашњи центар Широког Јосип Микулић до краја сезоне у АБА лиги носиће дрес Игокее као позајмљени играч.

Коментари / 0

Оставите коментар