Lukajić: Cilj Igokee je opstanak u ABA ligi!

Trener Igokee Željko Lukajić kaže da je cilj njegove ekipe afirmacija mladih igrača i opstanak u ABA ligi.

Košarka 30.09.2015 | 20:00
Lukajić: Cilj Igokee je opstanak u ABA ligi!

Nova sezona u ABA ligi počinje u četvrtak, a ako se izuzmu Crvena zvezda, Cedevita i Budućnost, takmičenje će biti vrlo neizvjesno i izjednačeno.

"Prema igračkom kadru Zvezda, Cedevita i Budućnost zaista odskaču, dok su ostali timovi trenutno veoma izjednačeni, ali je pitanje kako će se situacija odvijati tokom sezone i da li će ekipe dovoditi još pojačanja. Bukvalno će jedan trijumf voditi u gornji dio tabele, a neočekivan poraz u borbu za opstanak. Zbog toga očekujem kvalitetne i neizvjesne mečeve jer će se voditi velika borba za četvrto mjesto koje vodi u plej-of ali takođe i za opstanak. Mi imamo svoj plan, a to je afirmacija mladih igrača, uz izboren opstanak, i nadam se da ga možemo ostvariti uprkos problemima koje smo imali tokom pripremnog ciklusa", rekao je Lukajić, prenosi "EuroBlic".

Novi članovi ABA lige su slovenački šampion Tajfun, te Sutjeska iz Nikšića, a Lukajić upozorava da su uprkos potcjenjivanju mnogih ovo ekipe za respekt.

"Tajfun je osvojio prvenstvo Slovenije, skoro je savladao Krku u superkupu tako da je pokazao da ima kvalitetan kadar. Doveli su i kvalitetnog Amerikanca na poziciji četiri koji itekako može da raširi igru. Sutjeska će imati veliku podršku u Nikšiću, gdje je izražen taj lokal-patriotizam. I oni su doveli nekoliko pojačanja i nikome neće biti lako protiv Sutjeske", tvrdi Lukajić.

Njegova ekipa imaće jedan problem, a to je neiskustvo.

"Sigurno će trebati vremena da sve dođe na mjesto. Ova ekipa je spoj mladosti i iskustva. Pored mladih košarkaša tu su i košarkaši koji su igrali u Ligi Srbije i za njih će ABA liga biti novo iskustvo. Zbog toga će nam u novoj sezoni trebati strpljenja", rekao je Lukajić.

Za Igokeu će u predstojećoj sezoni nastupati: Aleksandar Ćapin, Miroslav Pašajlić, Miloš Dimić, Nikola Pešaković, Darko Talić, Marko Čakarević, Nemanja Krstić, Đorđe Milošević, Žarko Rajković, Nemanja Todorović, Igor Kesar, Miloš Komatina, Josip Mikulić, Džordan Rajli i najvjerovatnije Vuk Radivojević koji je sinoć stigao u Laktaše, a danas bi trebao potpisati ugovor.

Mikulić na pozajmici iz Širokog
Igokea je pojačala centarsku liniju na kojoj je dosad imala samo Miloša Komatinu i Džordana Rajlija. Dosadašnji centar Širokog Josip Mikulić do kraja sezone u ABA ligi nosiće dres Igokee kao pozajmljeni igrač.

Komentari / 0

Ostavite komentar