Саво: Меч са Албанијом је национално питање!

Потпредседник Фудбалског савеза Србије задужен за А тим Саво Милошевић изјавио је да је предстојећи дуел са Албанијом постао национално питање.

Фудбал 01.10.2015 | 12:40
Саво: Меч са Албанијом је национално питање!

Милошевић је такође истакао да је уверен у добар резултат у Елбасану у оквиру квалификација за Европско првенство 2016. године, иако ‘Орлови’ немају шансу за пласман у Француску.

“Сусрет са Албанијом постао је национално питање, такмичарски део репрезентације за пласман на Европско првенство је завршен, ми смо без шансе, али ово је најбитнија утакмица у квалификацијама. То мора да се призна и прихвати”, рекао је Милошевић новинарима у Јагодини, где је заједно са Митром Мркелом посетио клуб и упознао се са радом младјих категорија.

Милошевић је додао да се у овом тренутку може друго причати о многим стварима, субјективним и објективним околностима које су довеле до те ситуације, али од тога нико нема ништа.

“Разговарали смо са играчима о значају и важности утакмице са Албанијом, због психолошког притиска који ће бити на нама, али и на њима. Искрено верујем у добар резултат, сигуран сам да ће момци показати прави карактер на овој утакмици”, рекао је Милошевић.

Потпредседник Фудбалског савеза Србије је констатовао и да га радују помаци у игри које је видео у претходне две утакмице са Јерменијом и Француском.

“Без обзира на коментаре које чујете од разних злонамерних људи, екипа расте и из утакмице у утакмицу и изгледа све боље. Утакмица са Албанијом може да буде добра прекретница када је у питању наш тим са тог психолошког аспекта, јер победа против Албаније би значила много на том плану, а то је засад најбитније. Очекујем да покажемо да имамо капацитета, моћи, снагу и квалитет и да створимо тим до септембра наредне године који ће нас одвести на Светско првенство”, поручио је Милошевић.

Дуел Албаније и Србије игра се 8. октобра од 20.45 у Елбасану, а три дана касније у Београду гостује селекција Португала предвођена Кристијаном Роналдом.

Србија тренутно држи зачеље групе И са само једним бодом из шест утакмица, док Албанија има 11, четири мање од водећег Португала.

Коментари / 0

Оставите коментар