Savo: Meč sa Albanijom je nacionalno pitanje!

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije zadužen za A tim Savo Milošević izjavio je da je predstojeći duel sa Albanijom postao nacionalno pitanje.

Fudbal 01.10.2015 | 12:40
Savo: Meč sa Albanijom je nacionalno pitanje!

Milošević je takođe istakao da je uveren u dobar rezultat u Elbasanu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, iako ‘Orlovi’ nemaju šansu za plasman u Francusku.

“Susret sa Albanijom postao je nacionalno pitanje, takmičarski deo reprezentacije za plasman na Evropsko prvenstvo je završen, mi smo bez šanse, ali ovo je najbitnija utakmica u kvalifikacijama. To mora da se prizna i prihvati”, rekao je Milošević novinarima u Jagodini, gde je zajedno sa Mitrom Mrkelom posetio klub i upoznao se sa radom mladjih kategorija.

Milošević je dodao da se u ovom trenutku može drugo pričati o mnogim stvarima, subjektivnim i objektivnim okolnostima koje su dovele do te situacije, ali od toga niko nema ništa.

“Razgovarali smo sa igračima o značaju i važnosti utakmice sa Albanijom, zbog psihološkog pritiska koji će biti na nama, ali i na njima. Iskreno verujem u dobar rezultat, siguran sam da će momci pokazati pravi karakter na ovoj utakmici”, rekao je Milošević.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije je konstatovao i da ga raduju pomaci u igri koje je video u prethodne dve utakmice sa Jermenijom i Francuskom.

“Bez obzira na komentare koje čujete od raznih zlonamernih ljudi, ekipa raste i iz utakmice u utakmicu i izgleda sve bolje. Utakmica sa Albanijom može da bude dobra prekretnica kada je u pitanju naš tim sa tog psihološkog aspekta, jer pobeda protiv Albanije bi značila mnogo na tom planu, a to je zasad najbitnije. Očekujem da pokažemo da imamo kapaciteta, moći, snagu i kvalitet i da stvorimo tim do septembra naredne godine koji će nas odvesti na Svetsko prvenstvo”, poručio je Milošević.

Duel Albanije i Srbije igra se 8. oktobra od 20.45 u Elbasanu, a tri dana kasnije u Beogradu gostuje selekcija Portugala predvođena Kristijanom Ronaldom.

Srbija trenutno drži začelje grupe I sa samo jednim bodom iz šest utakmica, dok Albanija ima 11, četiri manje od vodećeg Portugala.

Komentari / 0

Ostavite komentar