Човић: Помоћи ћемо Партизану! Ми смо вратили 15,5 милиона!

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је да је клуб у претходне четири године вратио 15,5 милиона евра дуга.

Кошарка 30.09.2015 | 19:20
Човић: Помоћи ћемо Партизану! Ми смо вратили 15,5 милиона!

Човић је такође открио да су ‘црвено-бели’ имали просечан буџет од 5,6 милиона евра, као и да је клуб у том периоду од државе добијао око милион евра, али је за разне такес враћао скоро половину.

“Проценат учешћа државе је 18,4 одсто, али када се томе дода и ових 8,7 одсто што смо вратили кроз таксе. Задовољни смо тим процентом, држава даје колико може, трудићемо се да на прави начин презентујемо град и државу”, рекао је Човић на конференцији за медије на Малом Калемегдану.

Када је у питању буџет за наредну сезону Човић је рекао да “није проблем довести скупог играча, али тешко га је исплатити после, као што је то некад Звезда радила”.

“Правимо тим младих и искусних играча. Тешко да ћемо постати клуб који ће имати преко осам милиона евра буџета”, навео је Човић.

Човић доста очекује од садашњег тима, упркос тренутним проблемима са повредама.

“Нећемо да кукамо, имамо проблеме, али било би досадно да их немамо. Сви бисмо волели да будемо прваци Европе, али није реално јер немамо много пара. Пробаћемо да будемо конкуренти у Евролиги, где имамо интересантну групу. Да ли смо имали среће или не, тако је испало. Борићемо се, потребно је стрпљење јер никада није свануло пре јутра”, поручио је први човек клуба.

Човић је поновио да Звезда жели знатно боље односе са Партизаном.

“Радује нас што се Партизан опоравља и помоћи ћемо му. Остаћемо велики ривали на терену, али морамо неке ствари да унапредимо. Можда сам пристрасан, али без Звезде и Партизана нема регионалне лиге”, закључио је Човић.

Кошаркаши Црвене звезде нову сезону, у којој бране ‘триплу круну’ освојену током претходне, почињу у четвртак, када дочекују Мега Лекс у оквиру првог кола АБА лиге. Та утакмица игра се од 21 час у хали “Пионир”.

Коментари / 0

Оставите коментар