Čović: Pomoći ćemo Partizanu! Mi smo vratili 15,5 miliona!

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je klub u prethodne četiri godine vratio 15,5 miliona evra duga.

Košarka 30.09.2015 | 19:20
Čović: Pomoći ćemo Partizanu! Mi smo vratili 15,5 miliona!

Čović je takođe otkrio da su ‘crveno-beli’ imali prosečan budžet od 5,6 miliona evra, kao i da je klub u tom periodu od države dobijao oko milion evra, ali je za razne takes vraćao skoro polovinu.

“Procenat učešća države je 18,4 odsto, ali kada se tome doda i ovih 8,7 odsto što smo vratili kroz takse. Zadovoljni smo tim procentom, država daje koliko može, trudićemo se da na pravi način prezentujemo grad i državu”, rekao je Čović na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.

Kada je u pitanju budžet za narednu sezonu Čović je rekao da “nije problem dovesti skupog igrača, ali teško ga je isplatiti posle, kao što je to nekad Zvezda radila”.

“Pravimo tim mladih i iskusnih igrača. Teško da ćemo postati klub koji će imati preko osam miliona evra budžeta”, naveo je Čović.

Čović dosta očekuje od sadašnjeg tima, uprkos trenutnim problemima sa povredama.

“Nećemo da kukamo, imamo probleme, ali bilo bi dosadno da ih nemamo. Svi bismo voleli da budemo prvaci Evrope, ali nije realno jer nemamo mnogo para. Probaćemo da budemo konkurenti u Evroligi, gde imamo interesantnu grupu. Da li smo imali sreće ili ne, tako je ispalo. Borićemo se, potrebno je strpljenje jer nikada nije svanulo pre jutra”, poručio je prvi čovek kluba.

Čović je ponovio da Zvezda želi znatno bolje odnose sa Partizanom.

“Raduje nas što se Partizan oporavlja i pomoći ćemo mu. Ostaćemo veliki rivali na terenu, ali moramo neke stvari da unapredimo. Možda sam pristrasan, ali bez Zvezde i Partizana nema regionalne lige”, zaključio je Čović.

Košarkaši Crvene zvezde novu sezonu, u kojoj brane ‘triplu krunu’ osvojenu tokom prethodne, počinju u četvrtak, kada dočekuju Mega Leks u okviru prvog kola ABA lige. Ta utakmica igra se od 21 čas u hali “Pionir”.

Komentari / 0

Ostavite komentar