ЛШ: Манчестери на Нијемце, Астана за историју!

Од 20.45 на програму су готово сви дуели другог кола Лиге шампиона у групама А, Б, Ц и Д, осим дуела у Казахстану који почиње од 18.00.

Фудбал 30.09.2015 | 17:00
ЛШ: Манчестери на Нијемце, Астана за историју!

У групи А, мадридски Реал и Пари Сен Жермен покушаће да на гостовањима Малмеу, односно Шахтјору, стекну шест бодова предности у односу на ривале и опуштеније сачекају наставак елитног такмичења.

У оквиру групе Б, после уводног пораза од ПСВ – Манчестер Јунајтед тражи прва три бода од повратка у најјаче клупско такмичење, а на Олд Трафорд стиже неугодни Волфсбург. У истом термину, ЦСКА такође жели до прве победе против 'Филипсоваца'.

Дуеле у групи Ц обележиће сусрет Атлетико Мадрида и Бенфике на Висенте Калдерону. 'Јорганџије' су на отварању такмичења били убедљиви на гостовању Галатасарају, док су 'Орлови' поразили Астану. С друге стране, Казахстанци желе да поново испишу историју и остваре први тријумф у Лиги шампиона против гостију из Истанбула.

Коначно, у групи Д, и други тим из Манчестера, Сити тежи да упише прву победу и неутралише уводни пораз од Јувентуса, а то ће покушати да уради на гостовању Борусији у Мехенгладбаху, док 'Стара дама', после серије лоших резултата у Калчу дочекује Севиљу.

Група А: Реал у Шведској, ПСЖ у Украјини

Реал је пре две недеље на Сантјаго Бернабеу савладао Шахтјор (4:0), али је у међувремену уписао нови кикс у Примери, пошто је одиграо без голова са Малагом.

Малме се до сада ниједном није састао са Реалом, а шведски тим је до сада одиграо четири меча против њиховог градског ривала Атлетика и у све четири утакмице доживео је поразе уз само један постигнут гол. С друге стране, Реалу ће ово бити први меч у историји против неког шведског клуба у Лиги шампиона

"Роналдо је невероватан фудбалер. Он, (Лионел) Меси и (Златан) Ибрахимовић су најбољи на свету... Ипак мислим да је за мој тим од свих њих најтеже зауставити Роналда, који поседује невероватну брзину. Роналдо вероватно вреди 92 Розенборга... Уколико причамо о заради сигурно је и више од 92", рекао је Розенборг, нападач домаћих.

Реал ће на гостовању у Шведској наступити без Серхија Рамоса, Гарета Бејла и Хамеса Родригеса.

С друге стране, Шахтјор и ПСЖ ће се такође по први пут састати у неком европском такмичењу. Украјинска екипа је забележила веома лош почетак у свом 11. наступу у Лиги шампиона, а пред својим навијачима желе да остваре прву победу у сезони у најјачем европском такмичењу.

У домаћем саставу очекују се и Никола Ђурђић и Милан Родић.

Група А:
20.45 Малме – Реал Мадрид
20.45 Шахтјор – Пари Сен Жермен

Табела: Реал Мадрид 3, ПСЖ 3, Малме 0, Шахтјор 0

Група Б: Јунајтед чека 'Вукове', а ЦСКА ПСВ

Манчестер Јунајтед играће за прву победу ове сезоне у Лиги шампиона, после пораза у првом колу од ПСВ (2:1), док Волфсбург жели други тријумф после победе над ЦСКА (1:0).

У последња два међусобна окршаја, Манчестер је излазио као победник, а последњи пут састали су се у групној фази Лиге шампиона 2009. године.

Екипа Луја ван Гала дочекује 'Вукове' као лидер Премијер лиге, а у последњих шест сусрета у УЕФА такмичењима има пет победа и један реми.

"Недостајала нам је Лига шампиона прошле сезоне много и леп је осећај што ћемо поново бити домаћини на Олд Трафорду у овом такмичењу. Радујем се новом окршају с Волфсбургом. Сећам се 2009. године када сам био стрелац. Они од тада много напредовали и очекујем тежак меч. Волфсбург је велики изазов за нас", рекао је везни фудбалер Јунајтеда Мајкл Карик.

Волфсбург је претпрошлог викенда доживео дебакл на Алијанц арени од Бајерн Минхена. Они су на полувремену водили са 1:0, међутим, у другом полувремену су за само девет минута примили пет голова 'од' Роберта Левандовског. То је био први пораз екипе Дитера Хекинга на последњих 15 утакмица.

ПСВ је изненађујуће славио на отварању Лиге шампиона против Јунајтеда и тим Филипа Кокуа у Москву путује с великим амбицијама и жељом за другим тријумфом.

ЦСКА, у чијој стартној постави је најављен Зоран Тошић, на свом терену је двапут минималним резултатом поражен од холандских екипа, а последњи пут су 2007. године изгубили управо од ПСВ у Купу УЕФА.

Група Б:
20.45 ЦСКА – ПСВ Ајндховен
20.45 Манчестер Јунајтед – Волфсбург

Табела: ПСВ 3, Волфсбург 3, Манчестер Јунајтед 0, ЦСКА 0

Група Ц: Астана за историју, Бенфика на Калдерону

Казахстанска Астана изборила је ове сезоне историјски пласман у Лигу шампиона, а сада жели да упише прве бодове у елитом такмичењу против Галатасараја.

Тренер Астане Станимир Стоилов рекао је да његова екипа, ако жели добар резултат, мора да буде дисциплинована на утакмици против Галатасараја у Лиги шампиона. У стартној посави очекује се 'златни Орлић' Немања Максимовић.

"Знамо да је ово врло важна утакмица за Астану, то зна цео Казахстан. Галатасарај је фаворит, али ми ћемо покушати да искористимо наше шансе и да извучемо нешто из тог меча. Прво, морамо да будемо дисциплиновани на терену и да дамо све од себе... Без обзира на све, биће то добро искуство за нас", рекао је Стоилов.

Казахстански клуб је у првом колу изгубио од Бенфике (2:0), док је Галатасарај истим резултатом поражен од Атлетико Мадрида.

Тренер Галатасараја Хамза Хамзолу рекао је да његова екипа жели победу против Астане у Лиги шампиона, али је додао да не би био незадовољан и ремијем.

"Дошли смо да победимо. Желимо сва тру бода. Ако се то и деси, сигуран сам да неће бити лако. Чак и ако буде нерешено, и то би био добар резултат за нас", рекао је Хамзолу.

Група Ц:
18.00 Астана – Галатасарај
20.45 Атлетико Мадрид – Бенфика

Табела: Атлетико Мадрид 3, Бенфика 3, Астана 0, Галатасарај 0

Група Д: Сити 'мора', 'Дама' дочекује Андалужане

Привремени тренер Борусије Менхенгладбах, која је поражена у првом колу од Севиље с 0:3, Андре Шуберт рекао је данас да његов тим у утакмицу с Манчестера ситија улази с поштовањем ривала, али без страха.

"Данас ће бити дан славља у Менхенгладбаху, без обзира на резултат, јер Борусија поново игра у Лиги шампиона. Нема никаквог смисла да у овај меч уђемо уплашени... Нисмо добили прилику да играмо у Лиги шампиона на вашару. Овај тим је био изузетан прошле сезоне и заслужено смо овде. Поштујемо Манчестер сити и желимо да покажемо шта можемо", рекао је Шуберт.

Борусија је лоше почела сезону, чак су и променили тренера, јер су на првих седам утакмица у свим такмичењима забележили шест пораза и само један тријумф и то против Сент Паулија у Купу Немачке. Немачки тим је на последња два меча, од доласка Шуберта на клупу Борусије, забележио два тријумфа и у доброј атмосфери дочекују госте.

Сити је имао брилијантан старт сезоне, пошто је уписао пет победа у Премијер лиги без примљеног гола, а први пораз у сезони доживели су од Јувентуса у Лиги шампиона пре две недеље. После те утакмице уследили су порази од Вест Хема и Тотенхема, као и победа над Сандерлендом. На позицији левог бека најављен је наш Александар Коларов.

Јувентус је на почетку такмичења славио на гостовању против Манчестер ситија и пред својим навијачима желе да наставе низ добрих утакмица у УЕФА такмичењима. Торински клуб је у домаћем првенству на шест утакмица уписао само један тријумф од почетка сезоне.

Севиља, актуелни освајач Лиге Европа, је од почетка сезоне уписала само две победе. Екипа из Андалузије је први тријумф у првенству Шпаније остварила тек за викенд против Рајо Ваљекана.

Група Д:
20.45 Борусија Менхенгладбах – Манчестер Сити
20.45 Јувентус – Севиља

Табела: Севиља 3, Јувентус 3, Манчестер Сити 0, Менхенгладбах 0

Коментари / 0

Оставите коментар