LŠ: Mančesteri na Nijemce, Astana za istoriju!

Od 20.45 na programu su gotovo svi dueli drugog kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D, osim duela u Kazahstanu koji počinje od 18.00.

Fudbal 30.09.2015 | 17:00
LŠ: Mančesteri na Nijemce, Astana za istoriju!

U grupi A, madridski Real i Pari Sen Žermen pokušaće da na gostovanjima Malmeu, odnosno Šahtjoru, steknu šest bodova prednosti u odnosu na rivale i opuštenije sačekaju nastavak elitnog takmičenja.

U okviru grupe B, posle uvodnog poraza od PSV – Mančester Junajted traži prva tri boda od povratka u najjače klupsko takmičenje, a na Old Traford stiže neugodni Volfsburg. U istom terminu, CSKA takođe želi do prve pobede protiv 'Filipsovaca'.

Duele u grupi C obeležiće susret Atletiko Madrida i Benfike na Visente Kalderonu. 'Jorgandžije' su na otvaranju takmičenja bili ubedljivi na gostovanju Galatasaraju, dok su 'Orlovi' porazili Astanu. S druge strane, Kazahstanci žele da ponovo ispišu istoriju i ostvare prvi trijumf u Ligi šampiona protiv gostiju iz Istanbula.

Konačno, u grupi D, i drugi tim iz Mančestera, Siti teži da upiše prvu pobedu i neutrališe uvodni poraz od Juventusa, a to će pokušati da uradi na gostovanju Borusiji u Mehengladbahu, dok 'Stara dama', posle serije loših rezultata u Kalču dočekuje Sevilju.

Grupa A: Real u Švedskoj, PSŽ u Ukrajini

Real je pre dve nedelje na Santjago Bernabeu savladao Šahtjor (4:0), ali je u međuvremenu upisao novi kiks u Primeri, pošto je odigrao bez golova sa Malagom.

Malme se do sada nijednom nije sastao sa Realom, a švedski tim je do sada odigrao četiri meča protiv njihovog gradskog rivala Atletika i u sve četiri utakmice doživeo je poraze uz samo jedan postignut gol. S druge strane, Realu će ovo biti prvi meč u istoriji protiv nekog švedskog kluba u Ligi šampiona

"Ronaldo je neverovatan fudbaler. On, (Lionel) Mesi i (Zlatan) Ibrahimović su najbolji na svetu... Ipak mislim da je za moj tim od svih njih najteže zaustaviti Ronalda, koji poseduje neverovatnu brzinu. Ronaldo verovatno vredi 92 Rozenborga... Ukoliko pričamo o zaradi sigurno je i više od 92", rekao je Rozenborg, napadač domaćih.

Real će na gostovanju u Švedskoj nastupiti bez Serhija Ramosa, Gareta Bejla i Hamesa Rodrigesa.

S druge strane, Šahtjor i PSŽ će se takođe po prvi put sastati u nekom evropskom takmičenju. Ukrajinska ekipa je zabeležila veoma loš početak u svom 11. nastupu u Ligi šampiona, a pred svojim navijačima žele da ostvare prvu pobedu u sezoni u najjačem evropskom takmičenju.

U domaćem sastavu očekuju se i Nikola Đurđić i Milan Rodić.

Grupa A:
20.45 Malme – Real Madrid
20.45 Šahtjor – Pari Sen Žermen

Tabela: Real Madrid 3, PSŽ 3, Malme 0, Šahtjor 0

Grupa B: Junajted čeka 'Vukove', a CSKA PSV

Mančester Junajted igraće za prvu pobedu ove sezone u Ligi šampiona, posle poraza u prvom kolu od PSV (2:1), dok Volfsburg želi drugi trijumf posle pobede nad CSKA (1:0).

U poslednja dva međusobna okršaja, Mančester je izlazio kao pobednik, a poslednji put sastali su se u grupnoj fazi Lige šampiona 2009. godine.

Ekipa Luja van Gala dočekuje 'Vukove' kao lider Premijer lige, a u poslednjih šest susreta u UEFA takmičenjima ima pet pobeda i jedan remi.

"Nedostajala nam je Liga šampiona prošle sezone mnogo i lep je osećaj što ćemo ponovo biti domaćini na Old Trafordu u ovom takmičenju. Radujem se novom okršaju s Volfsburgom. Sećam se 2009. godine kada sam bio strelac. Oni od tada mnogo napredovali i očekujem težak meč. Volfsburg je veliki izazov za nas", rekao je vezni fudbaler Junajteda Majkl Karik.

Volfsburg je pretprošlog vikenda doživeo debakl na Alijanc areni od Bajern Minhena. Oni su na poluvremenu vodili sa 1:0, međutim, u drugom poluvremenu su za samo devet minuta primili pet golova 'od' Roberta Levandovskog. To je bio prvi poraz ekipe Ditera Hekinga na poslednjih 15 utakmica.

PSV je iznenađujuće slavio na otvaranju Lige šampiona protiv Junajteda i tim Filipa Kokua u Moskvu putuje s velikim ambicijama i željom za drugim trijumfom.

CSKA, u čijoj startnoj postavi je najavljen Zoran Tošić, na svom terenu je dvaput minimalnim rezultatom poražen od holandskih ekipa, a poslednji put su 2007. godine izgubili upravo od PSV u Kupu UEFA.

Grupa B:
20.45 CSKA – PSV Ajndhoven
20.45 Mančester Junajted – Volfsburg

Tabela: PSV 3, Volfsburg 3, Mančester Junajted 0, CSKA 0

Grupa C: Astana za istoriju, Benfika na Kalderonu

Kazahstanska Astana izborila je ove sezone istorijski plasman u Ligu šampiona, a sada želi da upiše prve bodove u elitom takmičenju protiv Galatasaraja.

Trener Astane Stanimir Stoilov rekao je da njegova ekipa, ako želi dobar rezultat, mora da bude disciplinovana na utakmici protiv Galatasaraja u Ligi šampiona. U startnoj posavi očekuje se 'zlatni Orlić' Nemanja Maksimović.

"Znamo da je ovo vrlo važna utakmica za Astanu, to zna ceo Kazahstan. Galatasaraj je favorit, ali mi ćemo pokušati da iskoristimo naše šanse i da izvučemo nešto iz tog meča. Prvo, moramo da budemo disciplinovani na terenu i da damo sve od sebe... Bez obzira na sve, biće to dobro iskustvo za nas", rekao je Stoilov.

Kazahstanski klub je u prvom kolu izgubio od Benfike (2:0), dok je Galatasaraj istim rezultatom poražen od Atletiko Madrida.

Trener Galatasaraja Hamza Hamzolu rekao je da njegova ekipa želi pobedu protiv Astane u Ligi šampiona, ali je dodao da ne bi bio nezadovoljan i remijem.

"Došli smo da pobedimo. Želimo sva tru boda. Ako se to i desi, siguran sam da neće biti lako. Čak i ako bude nerešeno, i to bi bio dobar rezultat za nas", rekao je Hamzolu.

Grupa C:
18.00 Astana – Galatasaraj
20.45 Atletiko Madrid – Benfika

Tabela: Atletiko Madrid 3, Benfika 3, Astana 0, Galatasaraj 0

Grupa D: Siti 'mora', 'Dama' dočekuje Andalužane

Privremeni trener Borusije Menhengladbah, koja je poražena u prvom kolu od Sevilje s 0:3, Andre Šubert rekao je danas da njegov tim u utakmicu s Mančestera sitija ulazi s poštovanjem rivala, ali bez straha.

"Danas će biti dan slavlja u Menhengladbahu, bez obzira na rezultat, jer Borusija ponovo igra u Ligi šampiona. Nema nikakvog smisla da u ovaj meč uđemo uplašeni... Nismo dobili priliku da igramo u Ligi šampiona na vašaru. Ovaj tim je bio izuzetan prošle sezone i zasluženo smo ovde. Poštujemo Mančester siti i želimo da pokažemo šta možemo", rekao je Šubert.

Borusija je loše počela sezonu, čak su i promenili trenera, jer su na prvih sedam utakmica u svim takmičenjima zabeležili šest poraza i samo jedan trijumf i to protiv Sent Paulija u Kupu Nemačke. Nemački tim je na poslednja dva meča, od dolaska Šuberta na klupu Borusije, zabeležio dva trijumfa i u dobroj atmosferi dočekuju goste.

Siti je imao brilijantan start sezone, pošto je upisao pet pobeda u Premijer ligi bez primljenog gola, a prvi poraz u sezoni doživeli su od Juventusa u Ligi šampiona pre dve nedelje. Posle te utakmice usledili su porazi od Vest Hema i Totenhema, kao i pobeda nad Sanderlendom. Na poziciji levog beka najavljen je naš Aleksandar Kolarov.

Juventus je na početku takmičenja slavio na gostovanju protiv Mančester sitija i pred svojim navijačima žele da nastave niz dobrih utakmica u UEFA takmičenjima. Torinski klub je u domaćem prvenstvu na šest utakmica upisao samo jedan trijumf od početka sezone.

Sevilja, aktuelni osvajač Lige Evropa, je od početka sezone upisala samo dve pobede. Ekipa iz Andaluzije je prvi trijumf u prvenstvu Španije ostvarila tek za vikend protiv Rajo Valjekana.

Grupa D:
20.45 Borusija Menhengladbah – Mančester Siti
20.45 Juventus – Sevilja

Tabela: Sevilja 3, Juventus 3, Mančester Siti 0, Menhengladbah 0

Komentari / 0

Ostavite komentar