Симоновић се вратио у Звезду!

Марко Симоновић опет у Црвеној звезди Телеком, потврдили тренер и председник клуба. Марко Гудурић потписао четворогодишњи уговор. Радоњић: "Тражимо играча у Америци".

Кошарка 30.09.2015 | 18:00
Симоновић се вратио у Звезду!

Црвена звезда Телеком у четвртак увече, против Мега Лекса, почиње одбрану титуле регионалног првака, а да би се попуниле и ојачале позиције у тиму, приступило се хитним решењима, поготово после низа повреда играча и бледих партија на турниру у Задру.

Једно од таквих је ангажовање Марка Симоновића, репрезентативца Србије!

МОНДО незванично сазнаје да је Звезда договорила краткорочну сарадњу са 29-годишњим Симоновићем (202 цм), који може да игра на позицијама "три" и "четири".

Борбени кошаркаш, одлични шутер за три поена, тако се, после годину дана враћа међу црвено-беле. Он је прошле сезоне играо за француски По Ортез. Симоновић је освајач сребра на Мундобаскету 2014, као и златне медаље на Универзијади у Београду 2009. године. Од српских клубова је наступао за Лавове 063, нишки Ергоном, Хемофарм и Црвену звезду Телеком, са којом има два Купа Радивоја Кораћа.

Ову вест потврдили су потом и тренер Дејан Радоњић као и први човек Звезде Небојша Човић.

Занимљиво, Симоновић је, како су рекли, потписао "уговор на до два месеца".

"Ово је нешто што смо морали да урадимо. Договорили смо краткорочни уговор са Симоновићем који је ту да нам помогне јер смо дошли у ситуацију да малтене играмо без играча на позицији четири", рекао је Радоњић, додавши да му је драго што је Симоновић био вољан да помогне.

Човић се надовезао поруком да је одлука о потрази за још једним играчем донета пре турнира у Задру.

"То је унапред било одређено и ми морамо да одговорно послујемо", објаснио је он, истакавши да је срећан што се "Звездино дете вратило у Звезду".

"Радује ме што је дошао и то показује да је ово кућа бивших играча овог клуба. Он ће нама помоћи, ми ћемо њему помоћи и према томе, идемо сви зајено. Знам да ће неки бити задовољни, а неки незадовољни, али нека се ти сами са собом договоре када постану тренери".

Марко Симоновић, по свему судећи, неће бити последњи нови играч у Звезди. Тренер Дејан Радоњић је саопштио да црвено-бели траже играча у САД.

"Настављамо с оним што смо почели. Тражимо играча са жељом да нађемо играча на позицији три и четири. Пратимо ситуацију у САД где би могло да буде јако добрих играча на позицији три и четири који би нас можда појачао до краја сезоне", рекао је Радоњић.

Према његовим речима, пред његовим тимом је тежи посао него прошле сезоне.

"Генерално, треба рећи да смо прошле године имали тим који је носио терет дугогодишњег неуспеха. Сад имамо тим сс теретом најуспешније сезоне у историји клуба. Зато је терет још већи".

Из Црвене звезде Телеком и вест да је Марко Гудурић потписао дугогодишњи уговор са црвено-белима.

Информацију је саопштио његов менаџер Мишко Ражнатовић на свом Тwиттер налогу, не прецизирајући на колико дугу сарадњу се обавезао 20-годишњи шутер, који се прикључио екипи Дејана Радоњића после каљења у ФМП Железнику.

Гудурић је прошле сезоне у домаћем такмичењу просечно бележио 14,4 поена, 4,9 скокова и 2,9 асистенција. Са јуниорском репрезентацијом Србије летос је освојио првенство Европе у Италији, где је проглашен за најбољег играча турнира.

Коментари / 0

Оставите коментар