Simonović se vratio u Zvezdu!

Marko Simonović opet u Crvenoj zvezdi Telekom, potvrdili trener i predsednik kluba. Marko Gudurić potpisao četvorogodišnji ugovor. Radonjić: "Tražimo igrača u Americi".

Košarka 30.09.2015 | 18:00
Simonović se vratio u Zvezdu!

Crvena zvezda Telekom u četvrtak uveče, protiv Mega Leksa, počinje odbranu titule regionalnog prvaka, a da bi se popunile i ojačale pozicije u timu, pristupilo se hitnim rešenjima, pogotovo posle niza povreda igrača i bledih partija na turniru u Zadru.

Jedno od takvih je angažovanje Marka Simonovića, reprezentativca Srbije!

MONDO nezvanično saznaje da je Zvezda dogovorila kratkoročnu saradnju sa 29-godišnjim Simonovićem (202 cm), koji može da igra na pozicijama "tri" i "četiri".

Borbeni košarkaš, odlični šuter za tri poena, tako se, posle godinu dana vraća među crveno-bele. On je prošle sezone igrao za francuski Po Ortez. Simonović je osvajač srebra na Mundobasketu 2014, kao i zlatne medalje na Univerzijadi u Beogradu 2009. godine. Od srpskih klubova je nastupao za Lavove 063, niški Ergonom, Hemofarm i Crvenu zvezdu Telekom, sa kojom ima dva Kupa Radivoja Koraća.

Ovu vest potvrdili su potom i trener Dejan Radonjić kao i prvi čovek Zvezde Nebojša Čović.

Zanimljivo, Simonović je, kako su rekli, potpisao "ugovor na do dva meseca".

"Ovo je nešto što smo morali da uradimo. Dogovorili smo kratkoročni ugovor sa Simonovićem koji je tu da nam pomogne jer smo došli u situaciju da maltene igramo bez igrača na poziciji četiri", rekao je Radonjić, dodavši da mu je drago što je Simonović bio voljan da pomogne.

Čović se nadovezao porukom da je odluka o potrazi za još jednim igračem doneta pre turnira u Zadru.

"To je unapred bilo određeno i mi moramo da odgovorno poslujemo", objasnio je on, istakavši da je srećan što se "Zvezdino dete vratilo u Zvezdu".

"Raduje me što je došao i to pokazuje da je ovo kuća bivših igrača ovog kluba. On će nama pomoći, mi ćemo njemu pomoći i prema tome, idemo svi zajeno. Znam da će neki biti zadovoljni, a neki nezadovoljni, ali neka se ti sami sa sobom dogovore kada postanu treneri".

Marko Simonović, po svemu sudeći, neće biti poslednji novi igrač u Zvezdi. Trener Dejan Radonjić je saopštio da crveno-beli traže igrača u SAD.

"Nastavljamo s onim što smo počeli. Tražimo igrača sa željom da nađemo igrača na poziciji tri i četiri. Pratimo situaciju u SAD gde bi moglo da bude jako dobrih igrača na poziciji tri i četiri koji bi nas možda pojačao do kraja sezone", rekao je Radonjić.

Prema njegovim rečima, pred njegovim timom je teži posao nego prošle sezone.

"Generalno, treba reći da smo prošle godine imali tim koji je nosio teret dugogodišnjeg neuspeha. Sad imamo tim ss teretom najuspešnije sezone u istoriji kluba. Zato je teret još veći".

Iz Crvene zvezde Telekom i vest da je Marko Gudurić potpisao dugogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Informaciju je saopštio njegov menadžer Miško Ražnatović na svom Twitter nalogu, ne precizirajući na koliko dugu saradnju se obavezao 20-godišnji šuter, koji se priključio ekipi Dejana Radonjića posle kaljenja u FMP Železniku.

Gudurić je prošle sezone u domaćem takmičenju prosečno beležio 14,4 poena, 4,9 skokova i 2,9 asistencija. Sa juniorskom reprezentacijom Srbije letos je osvojio prvenstvo Evrope u Italiji, gde je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Komentari / 0

Ostavite komentar