Марина Пендеш се изјаснила да није крива

Марина Пендеш, министар одбране БиХ изјаснила се данас у Тужилаштву да није крива за оптужбе које јој се стављају на терет, те да ће у оквиру поступка пред Судом доказати да није починила кривично дјело.

Босна и Херцеговина 30.09.2015 | 14:04
Марина Пендеш се изјаснила да није крива

„Марина Пендеш, у прошлом сазиву замјеник министра одбране БиХ и тренутно министар одбране БиХ никада није несавјесно починила никакву грешку, нити је фалсификовала исправу и тиме омогућила да неко добије неку корист од тога, а то ћемо у процесу доказати“, казала је данас новинарима Пендешева.

Казала је да јој није позната фирма „Сикра“ из Мостара.

 На новинарско питање да каже шта је са фирмом“ДЦД“ из Томиславграда, она је казала да није она сарађивала са том фирмом, него је сарађивало Министарство одбране БиХ и министар који је био на челу тог министарства.

На питање да постоје информације да се у Тужилаштву БиХ такође води истрага о тој фирми, она је одговорила да Тужилаштво ради свој посао и увјерена је да ће они у свом процесу закључити неке ствари.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Пендешеве која је терети за несавјестан рад у служби и фалсификовање службене исправе у вријеме док је обављала дужност замјеника министра одбране БиХ.

Оптужница је терети да је, обављајући дужност замјеника министра одбране БиХ, омогућила да се савјетнику у њеном кабинету Иви Мири Јовићу исплаћују припадајуће плате и накнаде, иако није редовно долазио на посао, нити је био присутан на радном мјесту.

Како би се то прикрило, Пендешова је издала налоге својој секретарици о вођењу наводног присуства Јовића на послу, а провјерама је утврђено да он није редовно долазио на посао, а остваривао је плате и накнаде, наводи се у оптужници.

На тај начин БиХ је оштећена за око 17.000 КМ, колико је Јовићу исплаћено на име ангажмана у својству савјетника.

Извор: Независне новине

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Продавац

30.09.2015 12:20

ПРОДАЈЕМ КРОМПИР ЦИЈЕНА-КАКО СЕ НАГОДИМО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Барон

30.09.2015 12:33

Марина, ни ја нисам крив. Једно од нас двоје лаже!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

30.09.2015 12:38

Нико није крив док се не доказе, а обзиром на насу политицку елиту рацунам на ослобадјање од оптузби

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

30.09.2015 12:45

Чуј ове ! Наравно,сви политичари су поштени !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кгб

30.09.2015 14:13

Ма ја ниси крива ето моја покојна баба је крива у затвор лопузо.

ОДГОВОРИТЕ