Marina Pendeš se izjasnila da nije kriva

Marina Pendeš, ministar odbrane BiH izjasnila se danas u Tužilaštvu da nije kriva za optužbe koje joj se stavljaju na teret, te da će u okviru postupka pred Sudom dokazati da nije počinila krivično djelo.

Bosna i Hercegovina 30.09.2015 | 14:04
Marina Pendeš se izjasnila da nije kriva

„Marina Pendeš, u prošlom sazivu zamjenik ministra odbrane BiH i trenutno ministar odbrane BiH nikada nije nesavjesno počinila nikakvu grešku, niti je falsifikovala ispravu i time omogućila da neko dobije neku korist od toga, a to ćemo u procesu dokazati“, kazala je danas novinarima Pendeševa.

Kazala je da joj nije poznata firma „Sikra“ iz Mostara.

 Na novinarsko pitanje da kaže šta je sa firmom“DCD“ iz Tomislavgrada, ona je kazala da nije ona sarađivala sa tom firmom, nego je sarađivalo Ministarstvo odbrane BiH i ministar koji je bio na čelu tog ministarstva.

Na pitanje da postoje informacije da se u Tužilaštvu BiH takođe vodi istraga o toj firmi, ona je odgovorila da Tužilaštvo radi svoj posao i uvjerena je da će oni u svom procesu zaključiti neke stvari.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Pendeševe koja je tereti za nesavjestan rad u službi i falsifikovanje službene isprave u vrijeme dok je obavljala dužnost zamjenika ministra odbrane BiH.

Optužnica je tereti da je, obavljajući dužnost zamjenika ministra odbrane BiH, omogućila da se savjetniku u njenom kabinetu Ivi Miri Joviću isplaćuju pripadajuće plate i naknade, iako nije redovno dolazio na posao, niti je bio prisutan na radnom mjestu.

Kako bi se to prikrilo, Pendešova je izdala naloge svojoj sekretarici o vođenju navodnog prisustva Jovića na poslu, a provjerama je utvrđeno da on nije redovno dolazio na posao, a ostvarivao je plate i naknade, navodi se u optužnici.

Na taj način BiH je oštećena za oko 17.000 KM, koliko je Joviću isplaćeno na ime angažmana u svojstvu savjetnika.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Prodavac

30.09.2015 12:20

PRODAJEM KROMPIR CIJENA-KAKO SE NAGODIMO

ODGOVORITE
Name

Baron

30.09.2015 12:33

Marina, ni ja nisam kriv. Jedno od nas dvoje laže!

ODGOVORITE
Name

Iskreno

30.09.2015 12:38

Niko nije kriv dok se ne dokaze, a obzirom na nasu politicku elitu racunam na oslobadjanje od optuzbi

ODGOVORITE
Name

nn

30.09.2015 12:45

Čuj ove ! Naravno,svi političari su pošteni !!!

ODGOVORITE
Name

kgb

30.09.2015 14:13

Ma ja nisi kriva eto moja pokojna baba je kriva u zatvor lopuzo.

ODGOVORITE