Анализа: Побјегао из Звезде, па дотакао звезде!

Док је играо за Црвену звезду често је био предмет омаловажања због партија, а сада Филип Младеновић може само да се насмеје на све злураде коментаре, јер је у дресу БАТЕ Борисова дотакао звезде. И то оне у Лиги шампиона.

Фудбал 30.09.2015 | 22:20
Анализа: Побјегао из Звезде, па дотакао звезде!

Ако неко као леви бек поптуно зауставља налете ривала, ако их "спакује у џеп" на великој сцени и поред тога се истакне са два гола, онда се не може рећи да не зна фудбал.

Филип Младеновић је против Роме (3:2) у другом колу Лиге шампиона одиграо утакмицу живота - затворио је своју страну, побринуо се да угризи "вучице" не буду ни мало страшни и тресао мрежу попут голгетера.

Најпре је са 30 метара шокирао Војћеха Шћешног у 12. минуту на "Борисов арени", да би на истеку пола сата игре сјајним ударцем под пречку запечатио судбину италијанског вицешампиона.

Разуверио је 24-годишњи леви бек све оне који су сумњали у њега. Каријеру је започео у родном Чачку и једна сезона у дресу Борца била му је довољна да се наметне и у децембру 2011. године дође у Црвену звезду.

Потписао је четворогодишњи уговор, али се није растао у најбољим односима због неисплаћених зарада. Иако је у неколико наврата истицао да му је срце црвено-бело, тужио је клуб пре раскида сарадње крајем 2013, а Звезда је пропустила шансу да га прода Евијану за 700.000 евра.

У марту 2014. прешао је у БАТЕ и доживео звездане тренутке у каријери. Већ против Партизана у баражу за Лигу шампиона је најавио велике могућности када је уштоповао златног "орлића" Андрију Живковића и убрзо у групној фази...

Са белоруским шампионом има уговор на три године, али није искључено да већ на зиму или наредног лета промени средину ако овако настави.

Такође, Младеновић би са оваквим партијама истакао озбиљну кандидатуру да појача конкуренцију Александру Коларову у репрезентацији Србије. До сада је уписао један наступ у националном тиму.

Коментари / 0

Оставите коментар