Analiza: Pobjegao iz Zvezde, pa dotakao zvezde!

Dok je igrao za Crvenu zvezdu često je bio predmet omalovažanja zbog partija, a sada Filip Mladenović može samo da se nasmeje na sve zlurade komentare, jer je u dresu BATE Borisova dotakao zvezde. I to one u Ligi šampiona.

Fudbal 30.09.2015 | 22:20
Analiza: Pobjegao iz Zvezde, pa dotakao zvezde!

Ako neko kao levi bek poptuno zaustavlja nalete rivala, ako ih "spakuje u džep" na velikoj sceni i pored toga se istakne sa dva gola, onda se ne može reći da ne zna fudbal.

Filip Mladenović je protiv Rome (3:2) u drugom kolu Lige šampiona odigrao utakmicu života - zatvorio je svoju stranu, pobrinuo se da ugrizi "vučice" ne budu ni malo strašni i tresao mrežu poput golgetera.

Najpre je sa 30 metara šokirao Vojćeha Šćešnog u 12. minutu na "Borisov areni", da bi na isteku pola sata igre sjajnim udarcem pod prečku zapečatio sudbinu italijanskog vicešampiona.

Razuverio je 24-godišnji levi bek sve one koji su sumnjali u njega. Karijeru je započeo u rodnom Čačku i jedna sezona u dresu Borca bila mu je dovoljna da se nametne i u decembru 2011. godine dođe u Crvenu zvezdu.

Potpisao je četvorogodišnji ugovor, ali se nije rastao u najboljim odnosima zbog neisplaćenih zarada. Iako je u nekoliko navrata isticao da mu je srce crveno-belo, tužio je klub pre raskida saradnje krajem 2013, a Zvezda je propustila šansu da ga proda Evijanu za 700.000 evra.

U martu 2014. prešao je u BATE i doživeo zvezdane trenutke u karijeri. Već protiv Partizana u baražu za Ligu šampiona je najavio velike mogućnosti kada je uštopovao zlatnog "orlića" Andriju Živkovića i ubrzo u grupnoj fazi...

Sa beloruskim šampionom ima ugovor na tri godine, ali nije isključeno da već na zimu ili narednog leta promeni sredinu ako ovako nastavi.

Takođe, Mladenović bi sa ovakvim partijama istakao ozbiljnu kandidaturu da pojača konkurenciju Aleksandru Kolarovu u reprezentaciji Srbije. Do sada je upisao jedan nastup u nacionalnom timu.

Komentari / 0

Ostavite komentar