Невјероватно! Ноћ кад су се Венгер и Мурињо сложили!

Архи-непријатељи, менаџери Арсенала и Челсија, не виде фудбал истим очима, али су шокантне поразе својих тимова описали истим узроком – деконцентрацијом.

Фудбал 30.09.2015 | 11:20
Невјероватно! Ноћ кад су се Венгер и Мурињо сложили!

Готово је немогуће да се архи-непријатељи, Арсен Венгер и Жозе Мурињо, око нечега сложе.

Осим, ево, вечерас, када су не знајући шта говори овај други, покушали да објасне шокантне поразе својих Арсенала и Челсија. Први су изгубили код куће од Олимпијакоса (2:3), а други у гостима од Порта (2:1), с тим да је Венгер у далеко горој ситуацији, јер после 180 минута фудбала у Лиги шампиона има нула бодова, а предстоје му два меча са Бајерном.

Међутим, не може се рећи ни да је Мурињу лако, иако је на старту победио неубедљиви Макаби у Лондону, јер је ове вечери Челси доживео пети пораз од старта сезоне, више него у целој шампионској 2014/15. А, септембар је и даље...

Било је 1:1 када је Порто насамарио Челси из корнера, а Маикон савладао иначе одличног Асмира Беговића.

"Најосновнија ствар у фудбалу је брањење прекида. Гледали смо на десетине снимака Портових корнери, били смо потпуно спремни за то и у моменту када смо контролисали утакмицу примили смо апсурдан гол", рекао је Мурињо, који је шок терапију покушао да спроведе изостављањем Немање Матића, Едена Азара и Џона Терија из стартне поставе.

Није упалио... Екипа коју је извео, а у скоку није имао високе Матића и Терија, умало и трећи гол није примила из прекида.

"Из сличне наше грешке имали су и стативу", приметио је Мурињо, чији се тимови традиционално боље бране, али и нападају из прекида, у поређењу са Венгеровим Арсеналом (који је и сам два пута вечерас страдао из корнера).

"Кажњени смо за две несхватљиве реакције. Ако то изузмемо, утакмица је била равноправна", рекао је Мурињо, али ту и није био претерано објективан, јер је општи утисак да је Порто на "Драгау" могао и убедљивије да савлада Челси.

Екипа Жулена Лопетегија била је боља у пољу, паметније баратала лоптом и на крају је заслужено надиграла скупог ривала.

"Нећу да упирем прстом у играче", рекао је Мурињо, али по старој доброј навици није пропустио да се позабави суђењем истакавши да је арбитар пропустио прилику да досуди пенал за Челси.

Оно што није поменуо, а требало би, јесте да његов тим није имао среће приликом акције у којој је Дијего Коста уздрмао пречку изнад главе Мурињовог великог непријатеља из мадридских дана, Икера Касиљаса. Али, "Му", који је Порто одвео до титуле првака Европе 2004. године, није рекао ни да је Касиљас искључиви кривац за гол који је Челси дао, такође из прекида, када је очајно оценио где ће из слободњака шутирати Вилијан.

Уосталом, то је Мурињо, он ће углавном селективно оцењивати игре свог и ривалског клуба.

Али, шта тек рећи за старијег и искуснијег Венгера, који све више звучи као прави балкански фудбалски демагог.

Након што је Арсенал први пут у историји отворио Лигу шампиона са два пораза (Динамо Загреб и Олимпијакос) и након што је Арсенал постао први клуб у историји који је поражен у Енглеској од Олимпијакоса, Венгер је рекао да разлог пораза нису катастрофалне реакције резервног голмана Давида Оспине, а још мање очајна игра целе одбране.

Као и Мурињо, окривио је деконцентрацију и, још горе, рекао да би његов клуб победио "да није примио трећи гол".

О игри Олимпијакоса ни реч...

"И даље можемо да се квалификујемо, али тешко је сварити овакав пораз. Изгубили смо због одсуства концентрације у одбрани и због недостатка среће у одређеним тренуцима", рекао је Венгер.

Срећа и деконцентрација. А, онда донекле и омаловажавање противника...

"Олимпијакос је имао четири шута у оквир и дао је три гола", рекао је Венгер.

Француз није рекао да је његов други гол примио тако што је резервни голман Давид Оспина буквално сам унео лопту у свој гол, ваљда због тога што би логично питање било: А, што није бранио први голман Петр Чех.

"Грешке се дешавају и голманима, то није узрок пораза. Погрешио је и Петр Чех на почетку сезоне, против Вест Хема", рекао је Венгер и потом потврдио да у тешким тренуцима уме да буде итекако надмен.

Рекао је...

"Преломило је то што смо им после 2:2 дозволили да поново поведу, из наредног напада. Да је још пет минута било 2:2 на семафору, добили бисмо утакмицу".

Углавном, завршено је 2:3.

Енглези, Арсенал, Челси, Сити и Јунајтед, у шест досадашњих мечева имају ПЕТ пораза и једну победу, сви заједно, против скромног Макабија из Тел Авива. Ако овако наставе, следеће сезоне имаће три представника у Лиги шампиона и, вероватно, навијачи тих клубова и даље ће слушати како није било концентрације и среће.

А, своте новца које су утрошене у ове саставе не би смеле да подразумевају употребу та два појма.

Коментари / 0

Оставите коментар