Nevjerovatno! Noć kad su se Venger i Murinjo složili!

Arhi-neprijatelji, menadžeri Arsenala i Čelsija, ne vide fudbal istim očima, ali su šokantne poraze svojih timova opisali istim uzrokom – dekoncentracijom.

Fudbal 30.09.2015 | 11:20
Nevjerovatno! Noć kad su se Venger i Murinjo složili!

Gotovo je nemoguće da se arhi-neprijatelji, Arsen Venger i Žoze Murinjo, oko nečega slože.

Osim, evo, večeras, kada su ne znajući šta govori ovaj drugi, pokušali da objasne šokantne poraze svojih Arsenala i Čelsija. Prvi su izgubili kod kuće od Olimpijakosa (2:3), a drugi u gostima od Porta (2:1), s tim da je Venger u daleko goroj situaciji, jer posle 180 minuta fudbala u Ligi šampiona ima nula bodova, a predstoje mu dva meča sa Bajernom.

Međutim, ne može se reći ni da je Murinju lako, iako je na startu pobedio neubedljivi Makabi u Londonu, jer je ove večeri Čelsi doživeo peti poraz od starta sezone, više nego u celoj šampionskoj 2014/15. A, septembar je i dalje...

Bilo je 1:1 kada je Porto nasamario Čelsi iz kornera, a Maikon savladao inače odličnog Asmira Begovića.

"Najosnovnija stvar u fudbalu je branjenje prekida. Gledali smo na desetine snimaka Portovih korneri, bili smo potpuno spremni za to i u momentu kada smo kontrolisali utakmicu primili smo apsurdan gol", rekao je Murinjo, koji je šok terapiju pokušao da sprovede izostavljanjem Nemanje Matića, Edena Azara i Džona Terija iz startne postave.

Nije upalio... Ekipa koju je izveo, a u skoku nije imao visoke Matića i Terija, umalo i treći gol nije primila iz prekida.

"Iz slične naše greške imali su i stativu", primetio je Murinjo, čiji se timovi tradicionalno bolje brane, ali i napadaju iz prekida, u poređenju sa Vengerovim Arsenalom (koji je i sam dva puta večeras stradao iz kornera).

"Kažnjeni smo za dve neshvatljive reakcije. Ako to izuzmemo, utakmica je bila ravnopravna", rekao je Murinjo, ali tu i nije bio preterano objektivan, jer je opšti utisak da je Porto na "Dragau" mogao i ubedljivije da savlada Čelsi.

Ekipa Žulena Lopetegija bila je bolja u polju, pametnije baratala loptom i na kraju je zasluženo nadigrala skupog rivala.

"Neću da upirem prstom u igrače", rekao je Murinjo, ali po staroj dobroj navici nije propustio da se pozabavi suđenjem istakavši da je arbitar propustio priliku da dosudi penal za Čelsi.

Ono što nije pomenuo, a trebalo bi, jeste da njegov tim nije imao sreće prilikom akcije u kojoj je Dijego Kosta uzdrmao prečku iznad glave Murinjovog velikog neprijatelja iz madridskih dana, Ikera Kasiljasa. Ali, "Mu", koji je Porto odveo do titule prvaka Evrope 2004. godine, nije rekao ni da je Kasiljas isključivi krivac za gol koji je Čelsi dao, takođe iz prekida, kada je očajno ocenio gde će iz slobodnjaka šutirati Vilijan.

Uostalom, to je Murinjo, on će uglavnom selektivno ocenjivati igre svog i rivalskog kluba.

Ali, šta tek reći za starijeg i iskusnijeg Vengera, koji sve više zvuči kao pravi balkanski fudbalski demagog.

Nakon što je Arsenal prvi put u istoriji otvorio Ligu šampiona sa dva poraza (Dinamo Zagreb i Olimpijakos) i nakon što je Arsenal postao prvi klub u istoriji koji je poražen u Engleskoj od Olimpijakosa, Venger je rekao da razlog poraza nisu katastrofalne reakcije rezervnog golmana Davida Ospine, a još manje očajna igra cele odbrane.

Kao i Murinjo, okrivio je dekoncentraciju i, još gore, rekao da bi njegov klub pobedio "da nije primio treći gol".

O igri Olimpijakosa ni reč...

"I dalje možemo da se kvalifikujemo, ali teško je svariti ovakav poraz. Izgubili smo zbog odsustva koncentracije u odbrani i zbog nedostatka sreće u određenim trenucima", rekao je Venger.

Sreća i dekoncentracija. A, onda donekle i omalovažavanje protivnika...

"Olimpijakos je imao četiri šuta u okvir i dao je tri gola", rekao je Venger.

Francuz nije rekao da je njegov drugi gol primio tako što je rezervni golman David Ospina bukvalno sam uneo loptu u svoj gol, valjda zbog toga što bi logično pitanje bilo: A, što nije branio prvi golman Petr Čeh.

"Greške se dešavaju i golmanima, to nije uzrok poraza. Pogrešio je i Petr Čeh na početku sezone, protiv Vest Hema", rekao je Venger i potom potvrdio da u teškim trenucima ume da bude itekako nadmen.

Rekao je...

"Prelomilo je to što smo im posle 2:2 dozvolili da ponovo povedu, iz narednog napada. Da je još pet minuta bilo 2:2 na semaforu, dobili bismo utakmicu".

Uglavnom, završeno je 2:3.

Englezi, Arsenal, Čelsi, Siti i Junajted, u šest dosadašnjih mečeva imaju PET poraza i jednu pobedu, svi zajedno, protiv skromnog Makabija iz Tel Aviva. Ako ovako nastave, sledeće sezone imaće tri predstavnika u Ligi šampiona i, verovatno, navijači tih klubova i dalje će slušati kako nije bilo koncentracije i sreće.

A, svote novca koje su utrošene u ove sastave ne bi smele da podrazumevaju upotrebu ta dva pojma.

Komentari / 0

Ostavite komentar