Блатер остаје на челу ФИФА-е и послије избора?!

Председник Светске фудбалске федерације (ФИФА) Сеп Блатер не искључује могућност да остане на тој функцији и после избора у фебруару следеће године.

Фудбал 01.10.2015 | 08:00
Блатер остаје на челу ФИФА-е и послије избора?!

То је потврдио његов бивши саветник за односе с јавношћу Клаус Штелкер, а преноси Ројтерс.

Блатер је тренутно под истрагом због сумњи да је умешан у криминалне радње и проневеру, а раније је обећао да ће Конгресу ФИФА дати мандат како би се одржали избори за новог челника те организације.

Међутим, главни кандидат за Блатеровог наследника, председник УЕФА Мишел Платини, такође је под истрагом пошто му је наводно на незаконит начин уплаћена сума од два милиона швајцарских франака. Због тога би Платинију могло да буде забрањено да учествује у избору за новог председника ФИФА.

“У последњих десетак дана имали смо интерну конференцију у ФИФА. Блатер је тада навео да 26. фебруара може свашта да се догоди, а нико не зна шта. Он је додао да ће бити присиљен да остане уколико други кандидат не буде изабран. Апсолутно није забринут, има све информамције и потпуно је опуштен. Блатер ће водити ФИФА до избора, а онда ће видети да ли је кандидат способан да преузме његов посао”, рекао је Штелкер.

Избори за новог председника ФИФА заказани су за 26. фебруар 2016. године.

Коментари / 0

Оставите коментар