Blater ostaje na čelu FIFA-e i poslije izbora?!

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater ne isključuje mogućnost da ostane na toj funkciji i posle izbora u februaru sledeće godine.

Fudbal 01.10.2015 | 08:00
Blater ostaje na čelu FIFA-e i poslije izbora?!

To je potvrdio njegov bivši savetnik za odnose s javnošću Klaus Štelker, a prenosi Rojters.

Blater je trenutno pod istragom zbog sumnji da je umešan u kriminalne radnje i proneveru, a ranije je obećao da će Kongresu FIFA dati mandat kako bi se održali izbori za novog čelnika te organizacije.

Međutim, glavni kandidat za Blaterovog naslednika, predsednik UEFA Mišel Platini, takođe je pod istragom pošto mu je navodno na nezakonit način uplaćena suma od dva miliona švajcarskih franaka. Zbog toga bi Platiniju moglo da bude zabranjeno da učestvuje u izboru za novog predsednika FIFA.

“U poslednjih desetak dana imali smo internu konferenciju u FIFA. Blater je tada naveo da 26. februara može svašta da se dogodi, a niko ne zna šta. On je dodao da će biti prisiljen da ostane ukoliko drugi kandidat ne bude izabran. Apsolutno nije zabrinut, ima sve informamcije i potpuno je opušten. Blater će voditi FIFA do izbora, a onda će videti da li je kandidat sposoban da preuzme njegov posao”, rekao je Štelker.

Izbori za novog predsednika FIFA zakazani su za 26. februar 2016. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar