Скидајући црну магију украле 200 евра

Полиција трага за двије жене које су на превару и под изговором скидања црне магије украле 200 евра од пензионерке Љ. Ф. у њеном стану на Булевару цара Душана у Бањалуци.

Република Српска 30.09.2015 | 07:24
Скидајући црну магију украле 200 евра

Оне су код Ф. закуцале на врата око поднева 28. септембра.

- Након што им је отворила казале су да јој могу помоћи ако је болесна. Рекле су јој да њени здравствени проблеми потичу од црне магије и да оне могу скинути магију. Тражиле су новац који ће, како су рекле, искористити само за свој ритуал. Она им је повјеровала и дала 200 евра - казали су у полицији.

Преваранткиње су ритуал скидања црне магије изводиле уз изговарање разних ријечи, а новац су замотале у мараму те наводно ставиле у једну кутију.

- На одласку су казале Ф. да ту кутију не смије одмах отварати, јер скидање магије неће дјеловати. Искористиле су тренутак непажње ове пензионерке и извукле паре, а у кутији су оставиле само мараму - казао је извор близак истрази.

Преварена жена је тек након неког времена отворила кутију и схватила да у њој нема новца, али тад је већ било касно. Према ријечима извора "Гласа Српске", преваранткиње су се добро упознале са ситуацијом пензионерке Ф. и знале су да је она болесна.

- Сумњамо да оне прате старије особе и да су "типовале" ову пензионерку због њене болести - казао је овај извор.

Ф. није била расположена да прича о овој превари, само је кратко рекла да не жели да даје изјаве.

Ово је само још једна у низу превара старих и немоћних особа од стране врачара. Жртва особа које скидају црну магију почетком септембра била је и Б. З. (69) из Бањалуке.

Њој је 6. септембра на врата позвонила млада жена, наизглед трудница, замоливши за чашу воде. Преваранткиња је била упозната са Божичином породичном ситуацијом, јер је знала да јој је син погинуо.

Тад јој је казала да ће јој за 15 дана погинути и други син ако је не ослободи црне магије и то бесплатно. И ова преваранткиња од старице је тражила новац само за извођење чаролије.

 Пуна три часа трајао је ритуал скидања магије. Након њеног одласка старица је схватила да је опљачкана па је позвала полицију. Слична превара забиљежена је и почетком јануара 2013. године када су двије Ромкиње под изговором скидања црне магије украле златни накит вриједан око 2.100 марака од Рефике Боснић у њеном стану у бањалучкој улици Царице Милице.

Апел

Из ЦЈБ Бањалука апеловали су на грађане, а посебно на старе, болесне и немоћне особе, да буду опрезне приликом отварања врата непознатим лицима.

- Посебно треба да будемо обазриви у односу на особе које пружају услуге скидања црне магије, продаје разних масажера, здравствених помагала, алтернативних метода лијечења, масажа и сличних услуга. Молимо грађане да сва сазнања о овим догађајима и учесницима пријаве најближој полицијској станици, јер неријетко се ради о преварантима - рекли су у ЦЈБ Бањалука.

Извор: Глас Српске

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

стојан

30.09.2015 05:55

Цуј црна магија гдје смо се срозали немојте сад па пензионерка и ја сам али толико глуп бити је апсолутно неоправдано мозда цак заслузује казну а ето и десило се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

30.09.2015 06:04

Па невјероватно колико морас бити глуп прво отворити врата непознатима, пустити их у куцу и извадити и дати 200 еура... Добро је просла са 200 еур

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

30.09.2015 06:24

Ста си бако тразила то си и добила послије ј..... Немам кајања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

30.09.2015 06:26

Само код нас у Србији има црна магија

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДСД

30.09.2015 06:44

Откуд пензионеру 200 евра???

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

30.09.2015 06:59

...Црне магије било и бице, само треба набавит' еврице...

Name

Qуqу

30.09.2015 08:03

Ако би сад примијенили 'белу магију' да ли би се ствари вратиле у пређашње стање, односно новац поново у бабин штек?? Да ли се плаћа и 'бела магија'??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

30.09.2015 11:59

Та бака ми је кума...ахахаха...плакала сам кад сам цула за то...од смијеха...

ОДГОВОРИТЕ