Skidajući crnu magiju ukrale 200 evra

Policija traga za dvije žene koje su na prevaru i pod izgovorom skidanja crne magije ukrale 200 evra od penzionerke Lj. F. u njenom stanu na Bulevaru cara Dušana u Banjaluci.

Republika Srpska 30.09.2015 | 07:24
Skidajući crnu magiju ukrale 200 evra

One su kod F. zakucale na vrata oko podneva 28. septembra.

- Nakon što im je otvorila kazale su da joj mogu pomoći ako je bolesna. Rekle su joj da njeni zdravstveni problemi potiču od crne magije i da one mogu skinuti magiju. Tražile su novac koji će, kako su rekle, iskoristiti samo za svoj ritual. Ona im je povjerovala i dala 200 evra - kazali su u policiji.

Prevarantkinje su ritual skidanja crne magije izvodile uz izgovaranje raznih riječi, a novac su zamotale u maramu te navodno stavile u jednu kutiju.

- Na odlasku su kazale F. da tu kutiju ne smije odmah otvarati, jer skidanje magije neće djelovati. Iskoristile su trenutak nepažnje ove penzionerke i izvukle pare, a u kutiji su ostavile samo maramu - kazao je izvor blizak istrazi.

Prevarena žena je tek nakon nekog vremena otvorila kutiju i shvatila da u njoj nema novca, ali tad je već bilo kasno. Prema riječima izvora "Glasa Srpske", prevarantkinje su se dobro upoznale sa situacijom penzionerke F. i znale su da je ona bolesna.

- Sumnjamo da one prate starije osobe i da su "tipovale" ovu penzionerku zbog njene bolesti - kazao je ovaj izvor.

F. nije bila raspoložena da priča o ovoj prevari, samo je kratko rekla da ne želi da daje izjave.

Ovo je samo još jedna u nizu prevara starih i nemoćnih osoba od strane vračara. Žrtva osoba koje skidaju crnu magiju početkom septembra bila je i B. Z. (69) iz Banjaluke.

Njoj je 6. septembra na vrata pozvonila mlada žena, naizgled trudnica, zamolivši za čašu vode. Prevarantkinja je bila upoznata sa Božičinom porodičnom situacijom, jer je znala da joj je sin poginuo.

Tad joj je kazala da će joj za 15 dana poginuti i drugi sin ako je ne oslobodi crne magije i to besplatno. I ova prevarantkinja od starice je tražila novac samo za izvođenje čarolije.

 Puna tri časa trajao je ritual skidanja magije. Nakon njenog odlaska starica je shvatila da je opljačkana pa je pozvala policiju. Slična prevara zabilježena je i početkom januara 2013. godine kada su dvije Romkinje pod izgovorom skidanja crne magije ukrale zlatni nakit vrijedan oko 2.100 maraka od Refike Bosnić u njenom stanu u banjalučkoj ulici Carice Milice.

Apel

Iz CJB Banjaluka apelovali su na građane, a posebno na stare, bolesne i nemoćne osobe, da budu oprezne prilikom otvaranja vrata nepoznatim licima.

- Posebno treba da budemo obazrivi u odnosu na osobe koje pružaju usluge skidanja crne magije, prodaje raznih masažera, zdravstvenih pomagala, alternativnih metoda liječenja, masaža i sličnih usluga. Molimo građane da sva saznanja o ovim događajima i učesnicima prijave najbližoj policijskoj stanici, jer nerijetko se radi o prevarantima - rekli su u CJB Banjaluka.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

stojan

30.09.2015 05:55

Cuj crna magija gdje smo se srozali nemojte sad pa penzionerka i ja sam ali toliko glup biti je apsolutno neopravdano mozda cak zasluzuje kaznu a eto i desilo se.

ODGOVORITE
Name

Miki

30.09.2015 06:04

Pa nevjerovatno koliko moras biti glup prvo otvoriti vrata nepoznatima, pustiti ih u kucu i izvaditi i dati 200 eura... Dobro je prosla sa 200 eur

ODGOVORITE
Name

xx

30.09.2015 06:24

Sta si bako trazila to si i dobila poslije j..... Nemam kajanja

ODGOVORITE
Name

Baja

30.09.2015 06:26

Samo kod nas u Srbiji ima crna magija

ODGOVORITE
Name

SDSD

30.09.2015 06:44

Otkud penzioneru 200 evra???

ODGOVORITE
Name

...

30.09.2015 06:59

...Crne magije bilo i bice, samo treba nabavit' evrice...

Name

Ququ

30.09.2015 08:03

Ako bi sad primijenili 'belu magiju' da li bi se stvari vratile u pređašnje stanje, odnosno novac ponovo u babin štek?? Da li se plaća i 'bela magija'??

ODGOVORITE
Name

ja

30.09.2015 11:59

Ta baka mi je kuma...ahahaha...plakala sam kad sam cula za to...od smijeha...

ODGOVORITE