Једини "Балкански денс радио" је у Угљевику

Мало је позната чињеница да на нашим просторима, тачније у Угљевику, постоји једини Балкански денс радио. Власник овог радија је Дарко Ђурачић, новинар, водитељ и репортер угљевичког “Скала” радија.

Република Српска 29.09.2015 | 22:51
Једини "Балкански денс радио" је у Угљевику

Балкански денс радио постоји већ седам година и за то вријеме постојања, успио је да заједно са бројним слушаоцима и поштоваоцима денс музике, поново врати ту неоправдано заборављену музику на медијску сцену. Примјетан је велики број младих, који радо слушају ову врсту музике, а којима је ова музика била непозната до појаве Балканског денс радија.

Љубав према денс музици 90-их је почела када је тих година налетио на спот Др Иггy-ја за пјесму “Никад, никада” и то је била љубав на прво слушање.

Љубав је тада почела и никада није престала до данас, каже власник Балканског денс радија, Дарко Ђурачић, познатији као “Денсоманијак”, који поред послова које обавља на Скала радију у Угљевику ради и као ДЈ, журке 90-их. Такође се бави израдом радио реклама и осмишљавањем слогана и логоа за разне потребе, помало пише пјесме, афоризме, приче и шале.

Огомна љубав према денс музици 90-их, навела је Дарка да 2007. оснује сајт “Денсоманиа” који је окупио многобројне поштоваоце денс музике, да би већ идуће године 8. јануара кренуо је са радом интернет радио - Денсоманиак. Захваљујући великом броју љубитеља ове музике, прича о овом радију брзо се прошила, а сам радио из дана у дан добијао све већи број слушалаца. Данас се тај број увећао на неколико хиљада вјерних пратилаца. Свакодневно пристиже велики број похвала за рад сајта, као и велики број мејлова, нарочито из иностранства, како наших људи који тамо живе и раде, тако и љубитеља денс музике из цијелог свијета.

Талас повратка денс музике 90 - их је из године у годину био све јачи. Појавиле су се и нове младе групе: Алко Про, Маxимум Поwер Теам, Др Г, Фанатеек, Еуфориа, Енергy Теам,Теамфор Данце и друге које су настале и снимале пјесме у стилу денса 90 - их управо сарадњом са Денсоманиак радиом.

Могу слободно да кажем да је идеја Денсоманиак радија и повратка денс музике 90 –их поново на Балкан изазвала у великом проценту и оба концерта домаћих и страних група ове музике у београдској Арени. Ту смо од организатора испоштовани и позвани да будемо медијски спонзори, добили смо велики број улазница које смо подијелили у наградним играма. Треба напоменути да је Денсоманиак радио непрофитабилан интернет радио који ја самостално финансирам и никада нисам и нећу тражити новац од слушалаца, каже за ИнфоБијељина Дарко Ђурачић.

Посебну подршку у раду Балкан денс радију, пружила је фирма „Продхостинг“ и Жељко Полумирац који су Денсоманиак радију поклонили бесплатан стриминг радија на њиховом серверу, јер су сами велики заљубљеници ове музике.

Од музичара, највећу подршку радио има од Др Иггy-ја који је од самих почетака рада овог радија изразио жељу да помогне у раду пројекта.

Овај музичар је чест гост на Денсоманиак радију и константно прати рад радија давајући сугестије и моралну подршку. Он је најбољи промотер ове радио станице, било на Балкану, Аустралији или Америци гдје је на сталним турнејама, каже Ђурачић.

Подршка није изостала ни од колега новинара, међу којима се посебно издваја Дарко Миленковић, такође, заљубљеник у денс музику 90-их, а који је објављивао приче о заборављеним денсерима у новинама ПРЕСС, између осталих, и причу о Балкан денс радију.

Поред Др Иггy-ја, радио има моралну подршку и група : Енергија, Беат Стреет, W-Ице анд поwер теам, Маy Даy, Роxy, Алпха Теам, Севен Уп, Деxтер +, Оливер Лутров, Никита, Афтер Схаве, Дее Монк, али и страних група и ДЈ-ева који праве музику у ритму 90 -их , као и сарадњу са многим радио станицама.

Радио је прије неколико мјесеци прешао на нови ниво. Ради се о серверу који омогућава много додатних опција. Све то има објашњено опширније на сајту радија www.денсоманиак.цом . План је да и даље наставимо са радом. Поред радија, постоји и Денсоманиак ТВ. Такође, интернет ТВ који 24 х емитује само спотове денс музике 90 - их, домаће и стране музике. И даље ћемо, као и до сада, бесплатно промовисати све нове пјесме и албуме снимљене у стилу денса 90 -их, као и све концерте и појединачне наступе свих група и појединаца. Они само треба да ми се јаве и добијају бесплатну рекламу на радију и на друштвеним мрежама на профилима, страницама и групама Денсоманиак радија. Заузврат само тражимо да понекад промовишу радио и то је то, објашњава Ђурачић.

Денс 90 - их. као музику са прелијепим љубавним текстовима и одличном јаком мелодијом пуном ритма за ђускање не треба повезивати са временом у ком је настала. Демонизовање денс музике 90 - их. је својствено само нама, јер свуда у свијету ову музику дижу у небеса и цијене. Ако је не волите, не треба ни да је пљујете. Денсоманиак радио не промовише насиље и банде тог доба, како су нас неки појединци неправедно описивали, него музичко благо тог доба и не дозвољава да се блати и заборави. Хвала свима који су на било који начин помогли постојање и рад Денсоманиак радија уз слоган радија Све за денс и сви за денс, каже на крају разговора за ИнфоБијељина Дарко Ђурачић, власник овог нобичног радија, који судећи по тренутној слушаности има шансе да постане један од најслушанијих радија са ових простора.

Извор: ИнфоБијељина

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Колега ,,Тешки,,

01.10.2015 05:12

Само ,,ДЕНСИРАЈ,,колега,не може ти нико ништа :) А моје мишљење знаш већ,срећно.

ОДГОВОРИТЕ