Jedini "Balkanski dens radio" je u Ugljeviku

Malo je poznata činjenica da na našim prostorima, tačnije u Ugljeviku, postoji jedini Balkanski dens radio. Vlasnik ovog radija je Darko Đuračić, novinar, voditelj i reporter ugljevičkog “Skala” radija.

Republika Srpska 29.09.2015 | 22:51
Jedini "Balkanski dens radio" je u Ugljeviku

Balkanski dens radio postoji već sedam godina i za to vrijeme postojanja, uspio je da zajedno sa brojnim slušaocima i poštovaocima dens muzike, ponovo vrati tu neopravdano zaboravljenu muziku na medijsku scenu. Primjetan je veliki broj mladih, koji rado slušaju ovu vrstu muzike, a kojima je ova muzika bila nepoznata do pojave Balkanskog dens radija.

Ljubav prema dens muzici 90-ih je počela kada je tih godina naletio na spot Dr Iggy-ja za pjesmu “Nikad, nikada” i to je bila ljubav na prvo slušanje.

Ljubav je tada počela i nikada nije prestala do danas, kaže vlasnik Balkanskog dens radija, Darko Đuračić, poznatiji kao “Densomanijak”, koji pored poslova koje obavlja na Skala radiju u Ugljeviku radi i kao DJ, žurke 90-ih. Takođe se bavi izradom radio reklama i osmišljavanjem slogana i logoa za razne potrebe, pomalo piše pjesme, aforizme, priče i šale.

Ogomna ljubav prema dens muzici 90-ih, navela je Darka da 2007. osnuje sajt “Densomania” koji je okupio mnogobrojne poštovaoce dens muzike, da bi već iduće godine 8. januara krenuo je sa radom internet radio - Densomaniak. Zahvaljujući velikom broju ljubitelja ove muzike, priča o ovom radiju brzo se prošila, a sam radio iz dana u dan dobijao sve veći broj slušalaca. Danas se taj broj uvećao na nekoliko hiljada vjernih pratilaca. Svakodnevno pristiže veliki broj pohvala za rad sajta, kao i veliki broj mejlova, naročito iz inostranstva, kako naših ljudi koji tamo žive i rade, tako i ljubitelja dens muzike iz cijelog svijeta.

Talas povratka dens muzike 90 - ih je iz godine u godinu bio sve jači. Pojavile su se i nove mlade grupe: Alko Pro, Maximum Power Team, Dr G, Fanateek, Euforia, Energy Team,Teamfor Dance i druge koje su nastale i snimale pjesme u stilu densa 90 - ih upravo saradnjom sa Densomaniak radiom.

Mogu slobodno da kažem da je ideja Densomaniak radija i povratka dens muzike 90 –ih ponovo na Balkan izazvala u velikom procentu i oba koncerta domaćih i stranih grupa ove muzike u beogradskoj Areni. Tu smo od organizatora ispoštovani i pozvani da budemo medijski sponzori, dobili smo veliki broj ulaznica koje smo podijelili u nagradnim igrama. Treba napomenuti da je Densomaniak radio neprofitabilan internet radio koji ja samostalno finansiram i nikada nisam i neću tražiti novac od slušalaca, kaže za InfoBijeljina Darko Đuračić.

Posebnu podršku u radu Balkan dens radiju, pružila je firma „Prodhosting“ i Željko Polumirac koji su Densomaniak radiju poklonili besplatan striming radija na njihovom serveru, jer su sami veliki zaljubljenici ove muzike.

Od muzičara, najveću podršku radio ima od Dr Iggy-ja koji je od samih početaka rada ovog radija izrazio želju da pomogne u radu projekta.

Ovaj muzičar je čest gost na Densomaniak radiju i konstantno prati rad radija davajući sugestije i moralnu podršku. On je najbolji promoter ove radio stanice, bilo na Balkanu, Australiji ili Americi gdje je na stalnim turnejama, kaže Đuračić.

Podrška nije izostala ni od kolega novinara, među kojima se posebno izdvaja Darko Milenković, takođe, zaljubljenik u dens muziku 90-ih, a koji je objavljivao priče o zaboravljenim denserima u novinama PRESS, između ostalih, i priču o Balkan dens radiju.

Pored Dr Iggy-ja, radio ima moralnu podršku i grupa : Energija, Beat Street, W-Ice and power team, May Day, Roxy, Alpha Team, Seven Up, Dexter +, Oliver Lutrov, Nikita, After Shave, Dee Monk, ali i stranih grupa i DJ-eva koji prave muziku u ritmu 90 -ih , kao i saradnju sa mnogim radio stanicama.

Radio je prije nekoliko mjeseci prešao na novi nivo. Radi se o serveru koji omogućava mnogo dodatnih opcija. Sve to ima objašnjeno opširnije na sajtu radija www.densomaniak.com . Plan je da i dalje nastavimo sa radom. Pored radija, postoji i Densomaniak TV. Takođe, internet TV koji 24 h emituje samo spotove dens muzike 90 - ih, domaće i strane muzike. I dalje ćemo, kao i do sada, besplatno promovisati sve nove pjesme i albume snimljene u stilu densa 90 -ih, kao i sve koncerte i pojedinačne nastupe svih grupa i pojedinaca. Oni samo treba da mi se jave i dobijaju besplatnu reklamu na radiju i na društvenim mrežama na profilima, stranicama i grupama Densomaniak radija. Zauzvrat samo tražimo da ponekad promovišu radio i to je to, objašnjava Đuračić.

Dens 90 - ih. kao muziku sa prelijepim ljubavnim tekstovima i odličnom jakom melodijom punom ritma za đuskanje ne treba povezivati sa vremenom u kom je nastala. Demonizovanje dens muzike 90 - ih. je svojstveno samo nama, jer svuda u svijetu ovu muziku dižu u nebesa i cijene. Ako je ne volite, ne treba ni da je pljujete. Densomaniak radio ne promoviše nasilje i bande tog doba, kako su nas neki pojedinci nepravedno opisivali, nego muzičko blago tog doba i ne dozvoljava da se blati i zaboravi. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli postojanje i rad Densomaniak radija uz slogan radija Sve za dens i svi za dens, kaže na kraju razgovora za InfoBijeljina Darko Đuračić, vlasnik ovog nobičnog radija, koji sudeći po trenutnoj slušanosti ima šanse da postane jedan od najslušanijih radija sa ovih prostora.

Izvor: InfoBijeljina

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kolega ,,Teški,,

01.10.2015 05:12

Samo ,,DENSIRAJ,,kolega,ne može ti niko ništa :) A moje mišljenje znaš već,srećno.

ODGOVORITE