Шта би донијело отцјепљење?!

Шпанци јачи у кошарци, фудбал Каталонцима! Како ће изгледати кошаркашка и фудбалска репрезентација главно је питање које лебди у Мадриду и Барселони после избора у Каталонији.

Фудбал 04.10.2015 | 13:20
Шта би донијело отцјепљење?!

Исход парламентарних избора је познат, апсолутну већину добиле су сепаратистичке снаге које ће моћи да формирају владу. Мањи каталонски дневници, склони независности, изборну победу величају као историјски тријумф, они као победници гарантују испуњење предизборног обећања, осамостаљење Каталоније у року од 18 месеци.

До даљег неће бити познато кад ће Пике, Алба, Бускетс, Фабрегас и остали играти за Каталонију. Помиње се и да би Лео Меси могао да игра пријатељске, пошто као Аргентинац нема право да наступи у званичним мечевима. За Каталонију би играли: Касиља, Видал, Пике, Бартра, Алба, Бускетс, Ћави, Фабрегас, Гарсија, Тељо, Соријано. Шпанији би „остали“ Касиљас, Хуанфран, Рамос, Албиол, Бернат, Коке, Инијеста, Силва, Мата, Педро, Коста.

У недавној прошлости пола шпанске кошаркашке репрезентације чинили су Каталонци (браћа Гасол, Наваро, Рики Рубио, Виктор Сада, Мумбру...), али нико од њих није отворени заговорник сепаратизма, попут фудбалера Пикеа. Тим састављен од ових имена био би заиста сјајан, у том случају „фурији“ би остали: Родригез, Фернандез, Серхио Љуљ, Миротић, Рејес.

Пау Гасол увек истиче да се подједнако осећа Шпанцем и Каталонцем, а Марк Гасол је један од ретких који је јавно подржао право Каталонаца да сами одлуче о својој судбини, али док је Каталонија део Шпаније не пада му на памет да бојкотује шпанску репрезентацију. Последње Европско првенство пропустио је због умора јер је претходних 14 година сваког лета играо за разне селекције Шпаније.

Коментари / 0

Оставите коментар