Šta bi donijelo otcjepljenje?!

Španci jači u košarci, fudbal Kataloncima! Kako će izgledati košarkaška i fudbalska reprezentacija glavno je pitanje koje lebdi u Madridu i Barseloni posle izbora u Kataloniji.

Fudbal 04.10.2015 | 13:20
Šta bi donijelo otcjepljenje?!

Ishod parlamentarnih izbora je poznat, apsolutnu većinu dobile su separatističke snage koje će moći da formiraju vladu. Manji katalonski dnevnici, skloni nezavisnosti, izbornu pobedu veličaju kao istorijski trijumf, oni kao pobednici garantuju ispunjenje predizbornog obećanja, osamostaljenje Katalonije u roku od 18 meseci.

Do daljeg neće biti poznato kad će Pike, Alba, Buskets, Fabregas i ostali igrati za Kataloniju. Pominje se i da bi Leo Mesi mogao da igra prijateljske, pošto kao Argentinac nema pravo da nastupi u zvaničnim mečevima. Za Kataloniju bi igrali: Kasilja, Vidal, Pike, Bartra, Alba, Buskets, Ćavi, Fabregas, Garsija, Teljo, Sorijano. Španiji bi „ostali“ Kasiljas, Huanfran, Ramos, Albiol, Bernat, Koke, Inijesta, Silva, Mata, Pedro, Kosta.

U nedavnoj prošlosti pola španske košarkaške reprezentacije činili su Katalonci (braća Gasol, Navaro, Riki Rubio, Viktor Sada, Mumbru...), ali niko od njih nije otvoreni zagovornik separatizma, poput fudbalera Pikea. Tim sastavljen od ovih imena bio bi zaista sjajan, u tom slučaju „furiji“ bi ostali: Rodrigez, Fernandez, Serhio Ljulj, Mirotić, Rejes.

Pau Gasol uvek ističe da se podjednako oseća Špancem i Kataloncem, a Mark Gasol je jedan od retkih koji je javno podržao pravo Katalonaca da sami odluče o svojoj sudbini, ali dok je Katalonija deo Španije ne pada mu na pamet da bojkotuje špansku reprezentaciju. Poslednje Evropsko prvenstvo propustio je zbog umora jer je prethodnih 14 godina svakog leta igrao za razne selekcije Španije.

Komentari / 0

Ostavite komentar