Кобијев циљ - одиграти 82 утакмице!

Пред њим је велика сезона. Видеће колико (још) може и зарадиће 25 милиона евра. Хоће ли му бити последња?

Кошарка 30.09.2015 | 11:00
Кобијев циљ - одиграти 82 утакмице!

Коби Брајант (37) спреман је за сезону, на чијем ће крају обележити 20 година од доласка у НБА лигу. Да ли ће му бити последња?

"Ако буде, биће. Ако не буде, бићу спреман за следећу сезону. Не размишљам много о томе. Имам довољно других ствари за размишљање", рекао је петоструки НБА шампион.

Разговарајући са новинарима током медија дана, упитан је и који фактор ће га "преломити" да оде у пензију.

"Искрено, не знам. Помало сам размишљао о томе шта би могао да буде најважнији фактор. Заправо ме интересује у ком тренутку играчи знају да је време да заврше. Сви дају одговоре о томе шта радити после. Опуштање, голф, време с породицом, такве ствари. Али, искрено, када заиста можете то да знате? Ја не знам. Имаћу много бољи одговор када тај тренутак дође до мене".

Фил Џексон рекао је да не очекује да Брајант заврши каријеру следећег лета, али да очекује да промени клуб, јер му истиче уговор са Лејкерсима. На питање о томе, Коби је кратко рекао:

"Ја сам Лејкер"

"Многи играчи желе да оду у различите тимове, у конкурентније екипе, са којима би се борили за титулу. Ја сам Лејкер. И у добру и у злу. Колико би пута требало да то поновим? Крв ми је пурпурна и златна", искрена је порука најкориснијег НБА играча за 2008. годину.

Колико ће играти у новој сезони?

"Тешко је имати ограничену минутажу. Прошле године играо сам између 34 и 36 минута. Ове не очекујем да то буде више, али ни мање. Морате да добро 'читате' ситуацију. Прошле године сам имао јако добру комуникацију са Бајроном (Скотом, тренером Лејкерса) о томе како ми се осећа тело".

"Схватам да су лимити неопходни после 20 година, у овим годинама и са три узастопне сезоне које су ми прекидале повреде. Тако да ми то не смета, мада сам радио екстремно напорно овог лета да бих могао да играм на високом нивоу, без обзира да ли ћу играти 30 или 48 минута. Спреман сам да радим све што је потребно. То ми је и посао", додао је Брајант.

Пред нову сезону, има само једну конкретну амбицију.

"Циљ је да одиграм 82 утакмице. Због тога сам овде и ка томе стремим. Наравно, не може се све предвидети, јер се одређене ситуације увек догоде, али то је увек циљ".

Коментари / 0

Оставите коментар