Kobijev cilj - odigrati 82 utakmice!

Pred njim je velika sezona. Videće koliko (još) može i zaradiće 25 miliona evra. Hoće li mu biti poslednja?

Košarka 30.09.2015 | 11:00
Kobijev cilj - odigrati 82 utakmice!

Kobi Brajant (37) spreman je za sezonu, na čijem će kraju obeležiti 20 godina od dolaska u NBA ligu. Da li će mu biti poslednja?

"Ako bude, biće. Ako ne bude, biću spreman za sledeću sezonu. Ne razmišljam mnogo o tome. Imam dovoljno drugih stvari za razmišljanje", rekao je petostruki NBA šampion.

Razgovarajući sa novinarima tokom medija dana, upitan je i koji faktor će ga "prelomiti" da ode u penziju.

"Iskreno, ne znam. Pomalo sam razmišljao o tome šta bi mogao da bude najvažniji faktor. Zapravo me interesuje u kom trenutku igrači znaju da je vreme da završe. Svi daju odgovore o tome šta raditi posle. Opuštanje, golf, vreme s porodicom, takve stvari. Ali, iskreno, kada zaista možete to da znate? Ja ne znam. Imaću mnogo bolji odgovor kada taj trenutak dođe do mene".

Fil Džekson rekao je da ne očekuje da Brajant završi karijeru sledećeg leta, ali da očekuje da promeni klub, jer mu ističe ugovor sa Lejkersima. Na pitanje o tome, Kobi je kratko rekao:

"Ja sam Lejker"

"Mnogi igrači žele da odu u različite timove, u konkurentnije ekipe, sa kojima bi se borili za titulu. Ja sam Lejker. I u dobru i u zlu. Koliko bi puta trebalo da to ponovim? Krv mi je purpurna i zlatna", iskrena je poruka najkorisnijeg NBA igrača za 2008. godinu.

Koliko će igrati u novoj sezoni?

"Teško je imati ograničenu minutažu. Prošle godine igrao sam između 34 i 36 minuta. Ove ne očekujem da to bude više, ali ni manje. Morate da dobro 'čitate' situaciju. Prošle godine sam imao jako dobru komunikaciju sa Bajronom (Skotom, trenerom Lejkersa) o tome kako mi se oseća telo".

"Shvatam da su limiti neophodni posle 20 godina, u ovim godinama i sa tri uzastopne sezone koje su mi prekidale povrede. Tako da mi to ne smeta, mada sam radio ekstremno naporno ovog leta da bih mogao da igram na visokom nivou, bez obzira da li ću igrati 30 ili 48 minuta. Spreman sam da radim sve što je potrebno. To mi je i posao", dodao je Brajant.

Pred novu sezonu, ima samo jednu konkretnu ambiciju.

"Cilj je da odigram 82 utakmice. Zbog toga sam ovde i ka tome stremim. Naravno, ne može se sve predvideti, jer se određene situacije uvek dogode, ali to je uvek cilj".

Komentari / 0

Ostavite komentar