Милановић лаже о броју избјеглица у Хрватској

Хрватска очигледно преувеличава број избеглица које у њу долазе из Србије! Јер, постоји велика несразмера између података које објављује хрватска полиција и података српских државних органа.

Регион 29.09.2015 | 22:20
Милановић лаже о броју избјеглица у Хрватској

Хрватска тврди да је за 12 дана у њихову земљу из Србије ушло невероватних 78.000 избеглица са Блиског истока, што је готово двоструко више него што је Србија за месец дана регистровала у центру у Прешеву.

Зато невероватно звучи податак Хрватске да је у њихову земљу из Србије ушло толико избеглица којих реално нема у Србји. Поређења ради, у центру у Прешеву су у претходних месец дана регистроване 44.192 особе.

Игра бројевима

Још више збуњују подаци које је „Блиц” добио од званичника хрватског УНХЦР Рафала Кострженског.

- Према нашим подацима, у Хрватску сваког дана уђе 10.000 избеглица. Они се региструју и иду даље - каже Кострженски.

Када смо га упитали да ли то значи да је у Хрватску у последњих 12 дана ушло у ствари 120.000 избеглица, наш саговорник нас је замолио да „сачекамо минут због консултација”.

- У Хрватску је у последњих 12 дана ушло 78.000 избеглица. То је званични податак - каже Кострженски, и признаје да „УНХЦР има проблема са упоређивањем података са Хрватском“.

Множење избеглица

Србија признаје да не успе да евидентира све избеглице које дођу са Блиског истока, али истичу и да попишу „бар 80 одсто”, што значи да укупан број избеглица који је дошао у нашу земљу у претходних 30 дана није већи од 55.000 избеглих.

- Морам да признам да ми број од 78.000 избеглица који су наводно ушли у Хрватску за мање од две недеље изгледа, најблаже, чудно. Испада да ми не видимо сваког другог избеглицу, или се они на неки волшебан начин умножавају у Србији - каже саговорник „Блица” из Владе Србије.

Званични подаци говоре да је од почетка избегличке кризе Србија евидентирала 147.818 миграната. Ако се то упореди с подацима Хрватске, онда је за 12 дана код њих из Србије ушла половина избеглица који су регисторвани у Србији за читавих 10 месеци!

Можда подигну и зид према Србији

Извор „Блица” из српске владе каже да је преувеличавање броја избеглица део предизборне кампање у Хрватској, јер на овој теми лидеру СДП Зорану Милановићу расте рејтинг! Он каже и да не треба искључити могућност и да су ово припреме за подизање хрватског зида према Србији. Медији у Хрватској пишу о наводном тајном плану Аустрије и Мађарске да Хрватска буде центар за 320.000 избеглица.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зид

29.09.2015 20:34

Само подижите , шта ако , за пар година сви будете сатјерани уз те исте зидове ?!

ОДГОВОРИТЕ