Мурињов ултиматум скупо плаћеним звијездама...!

Бићу немилосрдан! Почните да играте или..."Имам врло добре играче, играче које јако волим као фудбалере и као људе. Имам једну врло добру групу младића, али недодирљиви не постоје! Тачније, само константност у форми може да вам донесе тај статус".

Фудбал 30.09.2015 | 13:40
Мурињов ултиматум скупо плаћеним звијездама...!

Тешки дани за Челси после потпуно неочекиваног старта сезоне натерао је Жозеа Муриња да окрене лист и промени тактику вођења клуба. Како је сам потврдио на конференцији за новинаре пред меч другог кола групне фазе Лиге шампиона против Порта - ускоро ће прећи са речи на дела.

"Победили смо у само две од првих седам утакмица енглеског шампионата... Очито је да се тако одражава менталитет појединих играча. А када у тиму имате играче са тако нестабилним ставом, којима недостаје права мотивација, жеља и посвећеност игри, морате да платите цех", поручио је Мурињо и одмах наставио:

"Постоје две врсте шампиона: шампиони који освоје нешто у својим каријерама – а таквих је много – и шампиони који освоје једну, две, три, четири, пет, десет или 20 титула. Јасно, тешко је сваке сезоне бити на врху, али можете бити серијски шампиони ако имате прави став и понашање. Е, то је проблем са којим се ми суочавамо ових дана. Ми имамо шампионе, али не серијске шампионе".

Решење проблема постоји. А ако се ствари не буду промениле у најскоријем року, Челси ће претрпети велике промене.

"Тренутно се налазимо у отвореној ситуацији. Тешко је освојити и Премијер лигу и Лигу шампиона у исто време, али могуће је. Ако сезона крене у погрешном смеру и ускоро дођемо у ситуацију да не можемо да освојимо ништа, на терен ћу слати само омладинце. Озбиљан сам кад вам ово кажем и бићу немилосрдан. Имам врло добре играче, играче које јако волим као фудбалере и као људе. Имам једну врло добру групу младића, али недодирљиви не постоје! Тачније, само константност у форми може да вам донесе тај статус".

Коментари / 0

Оставите коментар