Murinjov ultimatum skupo plaćenim zvijezdama...!

Biću nemilosrdan! Počnite da igrate ili..."Imam vrlo dobre igrače, igrače koje jako volim kao fudbalere i kao ljude. Imam jednu vrlo dobru grupu mladića, ali nedodirljivi ne postoje! Tačnije, samo konstantnost u formi može da vam donese taj status".

Fudbal 30.09.2015 | 13:40
Murinjov ultimatum skupo plaćenim zvijezdama...!

Teški dani za Čelsi posle potpuno neočekivanog starta sezone naterao je Žozea Murinja da okrene list i promeni taktiku vođenja kluba. Kako je sam potvrdio na konferenciji za novinare pred meč drugog kola grupne faze Lige šampiona protiv Porta - uskoro će preći sa reči na dela.

"Pobedili smo u samo dve od prvih sedam utakmica engleskog šampionata... Očito je da se tako odražava mentalitet pojedinih igrača. A kada u timu imate igrače sa tako nestabilnim stavom, kojima nedostaje prava motivacija, želja i posvećenost igri, morate da platite ceh", poručio je Murinjo i odmah nastavio:

"Postoje dve vrste šampiona: šampioni koji osvoje nešto u svojim karijerama – a takvih je mnogo – i šampioni koji osvoje jednu, dve, tri, četiri, pet, deset ili 20 titula. Jasno, teško je svake sezone biti na vrhu, ali možete biti serijski šampioni ako imate pravi stav i ponašanje. E, to je problem sa kojim se mi suočavamo ovih dana. Mi imamo šampione, ali ne serijske šampione".

Rešenje problema postoji. A ako se stvari ne budu promenile u najskorijem roku, Čelsi će pretrpeti velike promene.

"Trenutno se nalazimo u otvorenoj situaciji. Teško je osvojiti i Premijer ligu i Ligu šampiona u isto vreme, ali moguće je. Ako sezona krene u pogrešnom smeru i uskoro dođemo u situaciju da ne možemo da osvojimo ništa, na teren ću slati samo omladince. Ozbiljan sam kad vam ovo kažem i biću nemilosrdan. Imam vrlo dobre igrače, igrače koje jako volim kao fudbalere i kao ljude. Imam jednu vrlo dobru grupu mladića, ali nedodirljivi ne postoje! Tačnije, samo konstantnost u formi može da vam donese taj status".

Komentari / 0

Ostavite komentar