Перовић и званично у Партизану!

Црно-белима остало да реше плејмејкера и крилном центра. Коста Перовић је и дефинитивно прво звучно појачање Партизана за предстојећу сезону, а питање је дана када ће стићи још два - на позицијама плејмејкера и крилног центра.

Кошарка 29.09.2015 | 21:20
Перовић и званично у Партизану!

АБА лига креће у четвртак, а у Партизану увелико траје трка с временом како би већ за први меч, против Металца у Ваљеву, Коста Перовић био у саставу. Доласком 218 центиметара високог центра, који ће прескочити фазу привикавања на тим јер је од 10. септембра одржавао форму под командом Петра Божића, црно-бели су решили једно од горућих питања уочи старта на Јадрану, пошто су под кошем до сада имали само Божу Ђумића и младог Милоша Копривицу. Перовић има 30 година, његово искуство ће сигурно много значити младом тиму, а потписаће једногодишњи уговор.

- Све ће бити познато до краја дана, али нема никаквих препрека и верујем да ће од сутра и званично бити део тима. Са Костом смо решили проблем на “петици”, сада смо окренути тражењу решења на позицији “један” и “четири”. Али не било којих, већ оних који би могли да “носе” игру. Ту и настаје проблем, јер финансија практично немамо, а не желимо да обећамо нешто што не можемо да испунимо. У плану су дакле два озбиљна појачања, ту мислим и на странце, спремне да дођу ради афирмације, а да се наплате по одласку, као и два до три млађа играча - каже за “Блиц” спортски директор Партизана Драган Тодорић.

Дакле, бивши репрезентативац Србије враћа се у Партизан чији дрес је носио од 2002. до 2007. У међувремену је играо и у НБА, где је носио дрес Голден Стејта (одиграо само седам утакмица), док је потом у Европи имао две сјајне сезоне у Валенсији, потом још две у Барселони, па једну у Уникахи.

У децембру 2014, Перовић је претрпео тешку повреду предњих лигамената колена због које од децембра није играо кошарку и због чега је и раскинуо уговор са руским Јенисејем.

Занимљиво, У Партизану је пре осам година играо заједно са садашњим председником Николом Пековићем, тренером Петром Божићем, као и његовим асистентима Душаном Кецманом и Вулетом Авдаловићем.

Коментари / 0

Оставите коментар