Perović i zvanično u Partizanu!

Crno-belima ostalo da reše plejmejkera i krilnom centra. Kosta Perović je i definitivno prvo zvučno pojačanje Partizana za predstojeću sezonu, a pitanje je dana kada će stići još dva - na pozicijama plejmejkera i krilnog centra.

Košarka 29.09.2015 | 21:20
Perović i zvanično u Partizanu!

ABA liga kreće u četvrtak, a u Partizanu uveliko traje trka s vremenom kako bi već za prvi meč, protiv Metalca u Valjevu, Kosta Perović bio u sastavu. Dolaskom 218 centimetara visokog centra, koji će preskočiti fazu privikavanja na tim jer je od 10. septembra održavao formu pod komandom Petra Božića, crno-beli su rešili jedno od gorućih pitanja uoči starta na Jadranu, pošto su pod košem do sada imali samo Božu Đumića i mladog Miloša Koprivicu. Perović ima 30 godina, njegovo iskustvo će sigurno mnogo značiti mladom timu, a potpisaće jednogodišnji ugovor.

- Sve će biti poznato do kraja dana, ali nema nikakvih prepreka i verujem da će od sutra i zvanično biti deo tima. Sa Kostom smo rešili problem na “petici”, sada smo okrenuti traženju rešenja na poziciji “jedan” i “četiri”. Ali ne bilo kojih, već onih koji bi mogli da “nose” igru. Tu i nastaje problem, jer finansija praktično nemamo, a ne želimo da obećamo nešto što ne možemo da ispunimo. U planu su dakle dva ozbiljna pojačanja, tu mislim i na strance, spremne da dođu radi afirmacije, a da se naplate po odlasku, kao i dva do tri mlađa igrača - kaže za “Blic” sportski direktor Partizana Dragan Todorić.

Dakle, bivši reprezentativac Srbije vraća se u Partizan čiji dres je nosio od 2002. do 2007. U međuvremenu je igrao i u NBA, gde je nosio dres Golden Stejta (odigrao samo sedam utakmica), dok je potom u Evropi imao dve sjajne sezone u Valensiji, potom još dve u Barseloni, pa jednu u Unikahi.

U decembru 2014, Perović je pretrpeo tešku povredu prednjih ligamenata kolena zbog koje od decembra nije igrao košarku i zbog čega je i raskinuo ugovor sa ruskim Jenisejem.

Zanimljivo, U Partizanu je pre osam godina igrao zajedno sa sadašnjim predsednikom Nikolom Pekovićem, trenerom Petrom Božićem, kao i njegovim asistentima Dušanom Kecmanom i Vuletom Avdalovićem.

Komentari / 0

Ostavite komentar