ЛШ најава: Мурињо и Фалкао на '’Драгау'’, Динамо у Минхену...

Повратак Жозеа Муриња у Порто, али и његов нови сусрет "очи у очи" са Икером Касиљасом обележиће први дан другог кола фудбалске Лиге шампиона.

Фудбал 29.09.2015 | 14:00
ЛШ најава: Мурињо и Фалкао на '’Драгау'’, Динамо у Минхену...

Мурињо се враћа у Порто, са којим је исписао највеће странице у историји клуба освајањем Лиге шампиона и Купа УЕФА, али и обезбедио први мандат у Челсију.

Лондонски тим уздрман је лошим резултатима у Премијер лиги, а Португалац је после последњег ремија са Њукаслом (2:2) рекао да је то била најгора игра ’Плаваца’ ове сезоне. Ипак на отварању Лиге шампиона били су убедљиви против Макабија - 4:0.

На ’Драгао’ се враћа и Радамел Фалкао, који ће највероватније у стартној постави заменити Дијега Косту.

На другој страни последња препрека Мурињовој екипи биће голман Икер Касиљас. Још су свежа сећања на њихову сарадњу из мадридског Реала када је Мурињо одлучио да га склони са гола, после чега Касиљас није успео да се опорави и морао је да напусти клуб.

У другом мечу Г групе Макаби из Тел Авива, тренера Славише Јокановића и голмана Предрага Рајковића, дочекује кијевски Динамо и нада се новом европском чуду.

Израелци у одличном расположењу играју са Динамом, пошто су славили у великом дербију против Макабија из Хаифе (2:0) протеклог викенда.

"Морамо да будемо оптимисти и покушамо да поправимо игру у Лиги шампиона. Мораћемо да играмо на много вишем нивоу него у првенству против Макабија из Хаифе (2:0) и прикажемо другачију игру од оне на Стамфорд Бриџу", рекао је Јокановић.

Тренер Динама Сергеј Ребров рекао је да његова екипа мора да поправи игру, али да је задовољан бодом из првог кола против Порта (2:2).

"Многим играчима то је била прва утакмица у Лиги шампиона. Драго ми је што смо освојили бод. Било је грешака, али анализирали смо их и добро се припремили за Макаби", рекао је Ребров.

Загребачки Динамо после изненађујуће победе над Арсеналом има нови тежак тест, а ривал је натежи могући – Бајерн у Минхену. Одбрана хрватског шампиона биће на великом задатку да заустави распуцаног Роберта Левандовског, стрелца седам голова у победама над Волфсбургом и Мајнцом.

"Надам се да Левандовском није остало муниције. Учинићемо све да отежамо утакмицу Бајерну, они су најбољи тим на свету и морају да имају веома лош дан, а ми најбољи могући", рекао је леви бек Динама Јосип Пиварић.

Други меч групе доноси дуел у Лондону између Арсенала и Олимпијакоса, тимова који су поражени на премијери елитног такмичења.

Бранилац трофеја Барселона дочекује на ’Ноу Кампу’ Бајер из Левркузена без најбољег фудбалера света Лионела Месија. Аргентинац је повредио колено у мечу са Лас Палмасом и мораће да одсуствује око два месеца.

"Меси је најбољи играч на планети и сигурно ће нам много недостајати", поручио је везиста Серхио Бускетс.

У Леверкузену се још увек памте последњи дуел пре три године у Барселони када су поражени 7:1, уз пет голова Месија.

"Тужан сам што неће играти Меси. Увек је задовољство гледати га", истиче спортски директор ’Фармацеута’ Руди Фелер.

Занимљиво ће бити у Борисову где се БАТЕ састаје са Ромом. Римљани ће играти без капитена Франческа Тотија због повреде.

У оквиру Х групе Лион игра на Жерлану са Валенсијом, а меч ће судити најбољи српски арбитар Милорад Мажић, док би све осим тријумфа Зенита у утакмици против Гента у Санкт Петербургу било изненађење.

Лига шампиона:
Група Е:
Барселона – Бајер Леверкузен
БАТЕ Борисов – Рома
Табела: Бајер 3 бода, Барселона 1, Рома 1, БАТЕ 0

Група Ф:
Бајерн Минхен – Динамо Загреб
Арсенал – Олимпијакос
Табела: Бајерн 3, Динамо 3, Арсенал 0, Олимпијакос 0

Група Г:
Макаби Тел Авив – Динамо Кијев
Порто – Челси
Табела: Челси 3, Порто 1, Динамо 1, Макаби 0

Група Х:
Лион – Валенсија
Зенит – Гент
Табела: Зенит 3, Лион 1, Гент 1, Валенсија 0

Све утакмице играју се у уторак у стандардном термину од 20.45.

Коментари / 0

Оставите коментар