LŠ najava: Murinjo i Falkao na '’Dragau'’, Dinamo u Minhenu...

Povratak Žozea Murinja u Porto, ali i njegov novi susret "oči u oči" sa Ikerom Kasiljasom obeležiće prvi dan drugog kola fudbalske Lige šampiona.

Fudbal 29.09.2015 | 14:00
LŠ najava: Murinjo i Falkao na '’Dragau'’, Dinamo u Minhenu...

Murinjo se vraća u Porto, sa kojim je ispisao najveće stranice u istoriji kluba osvajanjem Lige šampiona i Kupa UEFA, ali i obezbedio prvi mandat u Čelsiju.

Londonski tim uzdrman je lošim rezultatima u Premijer ligi, a Portugalac je posle poslednjeg remija sa NJukaslom (2:2) rekao da je to bila najgora igra ’Plavaca’ ove sezone. Ipak na otvaranju Lige šampiona bili su ubedljivi protiv Makabija - 4:0.

Na ’Dragao’ se vraća i Radamel Falkao, koji će najverovatnije u startnoj postavi zameniti Dijega Kostu.

Na drugoj strani poslednja prepreka Murinjovoj ekipi biće golman Iker Kasiljas. Još su sveža sećanja na njihovu saradnju iz madridskog Reala kada je Murinjo odlučio da ga skloni sa gola, posle čega Kasiljas nije uspeo da se oporavi i morao je da napusti klub.

U drugom meču G grupe Makabi iz Tel Aviva, trenera Slaviše Jokanovića i golmana Predraga Rajkovića, dočekuje kijevski Dinamo i nada se novom evropskom čudu.

Izraelci u odličnom raspoloženju igraju sa Dinamom, pošto su slavili u velikom derbiju protiv Makabija iz Haife (2:0) proteklog vikenda.

"Moramo da budemo optimisti i pokušamo da popravimo igru u Ligi šampiona. Moraćemo da igramo na mnogo višem nivou nego u prvenstvu protiv Makabija iz Haife (2:0) i prikažemo drugačiju igru od one na Stamford Bridžu", rekao je Jokanović.

Trener Dinama Sergej Rebrov rekao je da njegova ekipa mora da popravi igru, ali da je zadovoljan bodom iz prvog kola protiv Porta (2:2).

"Mnogim igračima to je bila prva utakmica u Ligi šampiona. Drago mi je što smo osvojili bod. Bilo je grešaka, ali analizirali smo ih i dobro se pripremili za Makabi", rekao je Rebrov.

Zagrebački Dinamo posle iznenađujuće pobede nad Arsenalom ima novi težak test, a rival je nateži mogući – Bajern u Minhenu. Odbrana hrvatskog šampiona biće na velikom zadatku da zaustavi raspucanog Roberta Levandovskog, strelca sedam golova u pobedama nad Volfsburgom i Majncom.

"Nadam se da Levandovskom nije ostalo municije. Učinićemo sve da otežamo utakmicu Bajernu, oni su najbolji tim na svetu i moraju da imaju veoma loš dan, a mi najbolji mogući", rekao je levi bek Dinama Josip Pivarić.

Drugi meč grupe donosi duel u Londonu između Arsenala i Olimpijakosa, timova koji su poraženi na premijeri elitnog takmičenja.

Branilac trofeja Barselona dočekuje na ’Nou Kampu’ Bajer iz Levrkuzena bez najboljeg fudbalera sveta Lionela Mesija. Argentinac je povredio koleno u meču sa Las Palmasom i moraće da odsustvuje oko dva meseca.

"Mesi je najbolji igrač na planeti i sigurno će nam mnogo nedostajati", poručio je vezista Serhio Buskets.

U Leverkuzenu se još uvek pamte poslednji duel pre tri godine u Barseloni kada su poraženi 7:1, uz pet golova Mesija.

"Tužan sam što neće igrati Mesi. Uvek je zadovoljstvo gledati ga", ističe sportski direktor ’Farmaceuta’ Rudi Feler.

Zanimljivo će biti u Borisovu gde se BATE sastaje sa Romom. Rimljani će igrati bez kapitena Frančeska Totija zbog povrede.

U okviru H grupe Lion igra na Žerlanu sa Valensijom, a meč će suditi najbolji srpski arbitar Milorad Mažić, dok bi sve osim trijumfa Zenita u utakmici protiv Genta u Sankt Peterburgu bilo iznenađenje.

Liga šampiona:
Grupa E:
Barselona – Bajer Leverkuzen
BATE Borisov – Roma
Tabela: Bajer 3 boda, Barselona 1, Roma 1, BATE 0

Grupa F:
Bajern Minhen – Dinamo Zagreb
Arsenal – Olimpijakos
Tabela: Bajern 3, Dinamo 3, Arsenal 0, Olimpijakos 0

Grupa G:
Makabi Tel Aviv – Dinamo Kijev
Porto – Čelsi
Tabela: Čelsi 3, Porto 1, Dinamo 1, Makabi 0

Grupa H:
Lion – Valensija
Zenit – Gent
Tabela: Zenit 3, Lion 1, Gent 1, Valensija 0

Sve utakmice igraju se u utorak u standardnom terminu od 20.45.

Komentari / 0

Ostavite komentar