Лијановић на саслушању у Тужилаштву

Петорица политичара који се сумњиче да су уцјењивањем пољопривредника за подстицаје незаконито стекли 700.000 КМ приведени су данас у Тужилаштво Тузланског кантона које би требало да им одреди притвор.

Босна и Херцеговина 29.09.2015 | 13:20
Лијановић на саслушању у Тужилаштву

Припадници Федералне полиције ухапсили су јуче бившег министра пољопривреде у Влади ФБиХ Јерка Иванковића Лијановића, посланика у Тузланском кантону Мерсед Шерифовић, актуелног министра трговине и туризма у Влади ТК и министра пољопривреде у прошлом сазиву Едина Ајановића, Суад Чамџић из Кладња, који је био савјетник у кабинету Јерка Иванковића Лијановића.

Јерко Иванковић Лијановић, који је јуче лишен слободе у Широком Бријегу сумњичи се да је формирао удружење ради чињења кривичног дјела злоупотреба положаја и овлаштења, а везано уз исплату подстицаја у пољопривреди на подручју Тузланског кантона и ФБиХ.

У томе су му у периоду од најмање три године, од 2011. до краја 2014. године, наводно помагали и јуче ухапшени: Мерсед Шерифовић, Един Ајановић и Суад Чамџић који је био задужен за праћење ефеката новчане подршке пољопривредницима у ФБиХ.

˝С обзиром на то да се особи из Оџака на терет ставља само једна радња, која је била у покушају, дакле није реализовано узимање новца уцијењивањем пољопривредника, он ће највјероватније бити пуштен, док ће се за Лијановића, Шерифовића, Ајановића и Чамџића вјероватно упутити приједлог о одређивању притвора˝, изјавио је Адмир Арнаутовић, портпарол Тужилаштва Тузланског кантона за Анадолију.

Осумњичена група наводно је условљавала пољопривреднике да приликом и након исплате подстицаја треба да у готовини исплате половину уплаћених подстицаја, а јучерашња хапшења и претреси на више локација у ФБиХ, резултат су једногодишње истраге коју су заједно водили Тужилаштво и Федерална управа полиције.

НН 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Барон

29.09.2015 12:45

Таквих као што је тај Иванковић У БиХ има на стотине да не кажем на хиљаде.

ОДГОВОРИТЕ