Од старице на превару украле 200 евра

Полиција трага за двије непознате жене које су од пензионерке из Бањалуке на превару и под изговором "скидања црне магије" украле 200 евра и побјегле.

Република Српска 29.09.2015 | 13:00
Од старице на превару украле 200 евра

Превара се догодила јуче у 12.30 часова у стану пензионерке, у центру Бањалуке, речено је Срни у Центру јавне безбједности Бањалука.

Преваранткиње су ушле у стан пензионерке и понудиле да јој ријеше здравствене проблеме прављењем заштите од наводне "црне магије" помоћу новца.

Оштећена је дала 200 евра, које су осумњичене умотале у мараму и "наводно" ставиле у кутију, рекавши јој да новац не смије одмах одмотавати, те отишле.

Полицијски службеници у координацији са Окружним тужилаштвом предузимају мјере и радње на расвјетљавању кривичног дјела "превара" и идентификовању извршилаца.

Центар јавне безбједности Бањалука апелује на грађане, а посебно на стара, болесна и немоћна лица, да буду опрезна приликом отварања врата непознатим који продају разна здравствена помагала или нуде услуге.

Из ЦЈБ апелују на грађане да сва сазнања о сличним преварама пријаве најближој полицијској станици.

НН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

сссс

29.09.2015 11:04

Е нека су требале су јој и висе узети нон стоп се прица о преварама а она да се излеци па их пустила у стан нека сисају кад имају кога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полицајац

29.09.2015 11:12

Можда је рано отворила кутију, требала је можда да чека док магија не одради своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стрсљен

29.09.2015 11:40

Моја мајка је отисла у Бијељинску болницу, јер се мало кад је пала расекла на глави да то доктор прегледа, кад је досла у хирургију-ургентно одељење медицинска сестра Петровиц Стана ју скине до голе козе а доктор Љубинко Петровиц јој стави два конца ,кад је бака посла куци приметила је да јој у дзепу нема пара, поцела је јаукати да су је покрали-опљацкали, сестра Стана је ухватила Баку за уста и рекла ево бако ево ти паре цути,имала је 4000 евра, бака од 80 година поцне да броји а сестра узме од ње и казе ја цу ти избројати бака после тога изадје и оде у Wц и изброји само три хиљаде евра а било је цетири хиљаде евра, подје да трази 1000 евра и сестру и падне на патос, они је подигну ударе јој инекцију и хитним колима је одвуку куци у село Модран. Други дан баба додје себи узме таxи и пријави у Бијељинско МУП и сада инспектори врсе свој посао Сестра Стана је признала да је бројала бабине паре али не пристаје да је украла 1000 евра, као сто није пристала ни на Полиграф тест поступак је у рукама истразни органа а кад додје време позвацемо БН да то показе јавности. Баба је наводно понела паре у банку да се надје за сахрану. Догадја се то стално по болницама мојој тетки су у Бањи Ковиљаци украли 2000 франака свајцараца а мом колеги је мајке оперисана пре месец дана у Бањалуцком клиницком центру и тамо су јој украли 240 Км. Молим да ово објавите и да се апелује на старе родитеље када иду у болницу да са собом не носе толики новац.Унапред захвалан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре стрсљен

29.09.2015 13:07

Ако је ово истина ја лично сам згрозен.

ОДГОВОРИТЕ