Od starice na prevaru ukrale 200 evra

Policija traga za dvije nepoznate žene koje su od penzionerke iz Banjaluke na prevaru i pod izgovorom "skidanja crne magije" ukrale 200 evra i pobjegle.

Republika Srpska 29.09.2015 | 13:00
Od starice na prevaru ukrale 200 evra

Prevara se dogodila juče u 12.30 časova u stanu penzionerke, u centru Banjaluke, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Prevarantkinje su ušle u stan penzionerke i ponudile da joj riješe zdravstvene probleme pravljenjem zaštite od navodne "crne magije" pomoću novca.

Oštećena je dala 200 evra, koje su osumnjičene umotale u maramu i "navodno" stavile u kutiju, rekavši joj da novac ne smije odmah odmotavati, te otišle.

Policijski službenici u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela "prevara" i identifikovanju izvršilaca.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka apeluje na građane, a posebno na stara, bolesna i nemoćna lica, da budu oprezna prilikom otvaranja vrata nepoznatim koji prodaju razna zdravstvena pomagala ili nude usluge.

Iz CJB apeluju na građane da sva saznanja o sličnim prevarama prijave najbližoj policijskoj stanici.

NN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ssss

29.09.2015 11:04

E neka su trebale su joj i vise uzeti non stop se prica o prevarama a ona da se izleci pa ih pustila u stan neka sisaju kad imaju koga

ODGOVORITE
Name

Policajac

29.09.2015 11:12

Možda je rano otvorila kutiju, trebala je možda da čeka dok magija ne odradi svoje.

ODGOVORITE
Name

Strsljen

29.09.2015 11:40

Moja majka je otisla u Bijeljinsku bolnicu, jer se malo kad je pala rasekla na glavi da to doktor pregleda, kad je dosla u hirurgiju-urgentno odeljenje medicinska sestra Petrovic Stana ju skine do gole koze a doktor Ljubinko Petrovic joj stavi dva konca ,kad je baka posla kuci primetila je da joj u dzepu nema para, pocela je jaukati da su je pokrali-opljackali, sestra Stana je uhvatila Baku za usta i rekla evo bako evo ti pare cuti,imala je 4000 evra, baka od 80 godina pocne da broji a sestra uzme od nje i kaze ja cu ti izbrojati baka posle toga izadje i ode u Wc i izbroji samo tri hiljade evra a bilo je cetiri hiljade evra, podje da trazi 1000 evra i sestru i padne na patos, oni je podignu udare joj inekciju i hitnim kolima je odvuku kuci u selo Modran. Drugi dan baba dodje sebi uzme taxi i prijavi u Bijeljinsko MUP i sada inspektori vrse svoj posao Sestra Stana je priznala da je brojala babine pare ali ne pristaje da je ukrala 1000 evra, kao sto nije pristala ni na Poligraf test postupak je u rukama istrazni organa a kad dodje vreme pozvacemo BN da to pokaze javnosti. Baba je navodno ponela pare u banku da se nadje za sahranu. Dogadja se to stalno po bolnicama mojoj tetki su u Banji Koviljaci ukrali 2000 franaka svajcaraca a mom kolegi je majke operisana pre mesec dana u Banjaluckom klinickom centru i tamo su joj ukrali 240 Km. Molim da ovo objavite i da se apeluje na stare roditelje kada idu u bolnicu da sa sobom ne nose toliki novac.Unapred zahvalan.

ODGOVORITE
Name

Re strsljen

29.09.2015 13:07

Ako je ovo istina ja lično sam zgrozen.

ODGOVORITE