Стоп албанским провокацијама!

Швајцарци забранили фудбалерима да славе голове са симболом „велике Албаније"! „Где год сам играо и где год сам давао голове, прослављао сам их на овај начин. И то ћу радити убудуће“, поручио Анди Љиља!

Фудбал 29.09.2015 | 20:20
Стоп албанским провокацијама!

Албански репрезентативац Анди Љиља је случајно или намерно подигао велику прашину у Грчкој прослављајући гол против Олимпијакоса тако што је рукама опонашао двоглавог орла, што је симбол тзв. „велике Алабније“ која према албанским плановима обухвата територију Грчке.

У Грчкој јавности се дигла велика прашина, а Љиљин клуб Јањина је већ најавио да ће казнити албанског репрезентативца. Најављује се да ће казна бити жестока како Албанцу не би опет пало на памет да провоцира грчку публику, а спекулише се чак и о раскиду уговора.

У међувремену, Љиљин потез је у Албанији наишао на опште одушевљење јавности. На њега се гледа као на хероја.
„Где год сам играо и где год сам давао голове просалвалао сам их са „Орлом“. И убудуће ћу славити голове на овај начин. Ма где играо. Нисам желео никога да увредим, то је доказ љубави према мојој држави и народу. Они мисле да је то симбол „велике Албаније“, али тај симбол има тек мало везе са тим. „Орао“ је симбол моје земље. Као што мени не сметају грчки симболи, тако ни њима не треба да сметају албански. Нисам урадио ништа погрешно, а они ако желе да ме казне - нека ме казне“, рекао је Лиља за албанске медије.

Иначе, грчки медији су дошли до сазнања је Фудбалски савез Швајцарске донео званичну одлуку о забрани прослављања гола на овај начин. Швајцарци су забранили играчима албанског порекла у репрезентацији и лиги да прослављају голове симболишући „орла“ и „велику Албанију“.

Коментари / 0

Оставите коментар