Stop albanskim provokacijama!

Švajcarci zabranili fudbalerima da slave golove sa simbolom „velike Albanije"! „Gde god sam igrao i gde god sam davao golove, proslavljao sam ih na ovaj način. I to ću raditi ubuduće“, poručio Andi Ljilja!

Fudbal 29.09.2015 | 20:20
Stop albanskim provokacijama!

Albanski reprezentativac Andi Ljilja je slučajno ili namerno podigao veliku prašinu u Grčkoj proslavljajući gol protiv Olimpijakosa tako što je rukama oponašao dvoglavog orla, što je simbol tzv. „velike Alabnije“ koja prema albanskim planovima obuhvata teritoriju Grčke.

U Grčkoj javnosti se digla velika prašina, a Ljiljin klub Janjina je već najavio da će kazniti albanskog reprezentativca. Najavljuje se da će kazna biti žestoka kako Albancu ne bi opet palo na pamet da provocira grčku publiku, a spekuliše se čak i o raskidu ugovora.

U međuvremenu, Ljiljin potez je u Albaniji naišao na opšte oduševljenje javnosti. Na njega se gleda kao na heroja.
„Gde god sam igrao i gde god sam davao golove prosalvalao sam ih sa „Orlom“. I ubuduće ću slaviti golove na ovaj način. Ma gde igrao. Nisam želeo nikoga da uvredim, to je dokaz ljubavi prema mojoj državi i narodu. Oni misle da je to simbol „velike Albanije“, ali taj simbol ima tek malo veze sa tim. „Orao“ je simbol moje zemlje. Kao što meni ne smetaju grčki simboli, tako ni njima ne treba da smetaju albanski. Nisam uradio ništa pogrešno, a oni ako žele da me kazne - neka me kazne“, rekao je Lilja za albanske medije.

Inače, grčki mediji su došli do saznanja je Fudbalski savez Švajcarske doneo zvaničnu odluku o zabrani proslavljanja gola na ovaj način. Švajcarci su zabranili igračima albanskog porekla u reprezentaciji i ligi da proslavljaju golove simbolišući „orla“ i „veliku Albaniju“.

Komentari / 0

Ostavite komentar